Performanță istorică pentru România, obținută de CS Unirea Alba Iulia: Andrei Irimie, medalie de AUR la Campionatele Europene de Powerlifting

Andrei Irimie, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut la Campionatele Europene de Powerlifting o performanță istorică pentru România, fiind medaliat cu aur. Locul 1 la cea mai importantă competiție europeană de seniori este unul dintre cele mai bune rezultate din istoria sportului, de la nivelul județului Alba, iar ziua de 6 august 2021 va rămâne cosemnată în analele sportului românesc.

De asemenea, Alexandru Catarambă – alt sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia – a obținut trei medalii importante, la tineret. Sportivii noștri sunt pregătiți de către antrenorul Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting. Acesta a reușit, de-a lungul timpului, să formeze adevărați campioni. 

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Andrei Irimie (categoria 83 de kilograme) – medalie de aur la proba ”împins din culcat” la seniori, cu 260 de kilograme ridicate;

Alexandru Catarambă (categoria +120 de kilograme) – medalie de bronz la genuflexiuni (290 kg ridicate), medalie de argint la împins din culcat (230 kg ridicate), medalie de bronz la total și locul 4 la îndreptări, cu 240 kg ridicate. Sportivul a concurat la tineret, (19-23 ani). 

Campionatele Europene de Powerlifting se desfășoară în Cehia, la Pilsen, în perioada 3-8 august.

”Cei doi sportivi au obținut performanțe extraordinare pentru județul Alba și pentru România. În spatele acestor rezultate se află ani întregi de muncă și seriozitate, multă ambiție și devotament. Mulțumim pentru sprijin directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan”, a spus antrenorul nostru Ovidiu Pănăzan, care este și președinte al Federației Române de Powerlifting.

”Aceste performanțe deosebite vin după o pauză cauzată de contextul epidemiologic, care a afectat foarte mult anul 2020 pe plan sportiv. A sosit timpul ca adevăratele valori, caracterele puternice, să se evidențieze cum știu mai bine – prin câștigarea de medalii. Pentru echipa Ovidiu Pănăzan, Andrei Irimie și Alexandru Catarambă vorbesc rezultatele, cifrele, greutățile ridicate și, nu în ultimul rând, munca din ultimii ani. Andrei Irimie a intrat în elita sportivilor premiați cu aur, la o competiție internațională de cel mai important nivel! Cea mai mare satisfacție pentru un sportiv este atunci când, în urma rezultatelor sale, se înalță tricolorul pe acordurile imnului național! Felicitări tuturor!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

 

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*