Partidul Miscarea Populara trage un semnal de alarma cu privire la ocuparea postului de administrator public al Comunei Meteș într-un mod netransparent și printr-un ușor conflict de interese

pmpIn cadrul Consiliului Local al Comunei Metes, Partidul Miscarea Populara, are 4 consilieri locali dintr-un total de 11, motiv pentru care sunt o voce puternica atunci cand lucrurile nu merg asa cum ar trebui in Metes. Cei 4 consilieri locali PMP: Giura Alin, Gavrila Gligor, Scrob Daniel si Bacila Petru, ne-au confirmat telefonic faptul ca azi are loc un concurs pentru ocuparea postului de administrator public al Comunei Metes, desi anuntul privind organizarea acestuia a fost facut doar in ziarul Romania Libera (care nu este citit in zona Metesului), iar pe site-ul Primariei este “pitit” astfel incat sa nu-l gaseasca nimeni. Mai mult decat atat acestia s-au declarat nemultumiti ca in Consiliul Local s-a votat de catre consilierii PNL, plus unul PSD (care aspira la acest post, ceea ce ar fi un confict de interese), ca conditile minimale de studii sa fie studii medii, nefiind trecute conditii de vechime, experienta, specializari, limba straina, sau alte cerinte care s-ar cere in mod normal pentru ocuparea unui astfel de post. Cei 4 consilieri locali ne-au spus ca, consilierul local PSD, care se prezinta azi la concurs, a propus si a votat un amendament cu privire la scoaterea conditiei de experienta administrativa, pentru a putea participa la acest concurs. Acest punct de vedere a fost impartasit si de catre consilierul judetean PMP Traian Nicolae Ursales, care ne-a declarant: “Eu am facut treaba in Comuna Metes, timp de 8 ani, fara a avea nevoie de administrator public. Administratorul public are un salar foarte mare, pe care Bugetul Comunei Metes nu si-l permite. Mai mult decat atat, nu este normal, ca la ocuparea unui astfel de post sa nu ceri macar studii superioare, experienta in domeniu, cateva cursuri de specializare. Nu este normal ca acest post sa nu fie facut public in ziarul Unirea, pentru ca lumea sa fie informata. Nu este normal ca un consilier local sa faca un amendament la un proiect de hotarare, prin care sa scoata cerinta de vechime, iar apoi sa se prezinte la concurs. Clar este un conflict de interese. Nu este normal, ca la un asemenea post sa ceri ca bibliografie aproape 100 de legi, sau ordine de Guvern, printre care sa ceri si Legea 208/2015, cu privire la alegerea Senatului si a Camerei deputatilor. Ce legatura are un administrator public de Comuna cu alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor??? Chiar nu inteleg. Am inteles ca la concurs s-a mai inscris cineva, pe langa consilierul local care a facut amendament si a votat conditiile de participare la concurs, pentru a se putea incadra. Totusi sper, ca acest concurs sa fie unul corect, iar cel mai bun sa castige. Mai mult decat atat, fac un apel catre persoana care, consilier fiind si-a votat conditiile de participare la concurs, care o avantajeaza, sa aiba demnitatea de a se retrage de la acest concurs, deoarece se afla in conflict de interese.”

Fata de cele prezentate de cei 4 consilieri locali ai PMP din Comuna Metes si de catre consilierul judetean Traian Nicolae Ursales, ne exprimam punctul de vedere ca un consilier local nu are ce cauta sa participle la un concurs, dupa ce si-a votat niste conditii de participare, care il avantajeaza.

 

Despre Redacția ProAlba 37540 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*