(P) De ce iubesc românii vacanțele în Italia, indiferent de sezon?

Nu este un secret faptul că românii adoră vacanțele în străinătate, indiferent de sezon sau de interesul turistic. Iarna este un prilej extraordinar pentru a face o vizită în Austria, la schi. Pe timp de vară, ce poate fi mai plăcut decât un sejur în insulelele Greciei sau pe plajele cu nisip alb imaculat ale Turciei. Însă orice sezon va fi perfect pentru a vizita Italia. Aceasta poate oferi și vacanțe de vis la munte, în Alpi, dar și la mare.

         Cu toate acestea, cel mai mare interes este reprezentat de potențialul istoric, artistic și cultural al acestei țări. Românii pasionați de cultură vor alege să viziteze marile orașe ale Italiei pentru a se înfrupta din minunățiile acestora, iar unul din locurile de vis predilecte este Milano.

 Iată care sunt obiectivele turistice care fac din Italia una dintre cele mai iubite destinații de vacanță indiferent de sezon:

 Piazza del Duomo

         Aceasta este una dintre cele mai vaste și maiestuoase piețe din Italia, iar cei însetați de artă și cultură se pot delecta aici cu celebrul Dom din Milano. Aceasta este una dintre cele mai mari catedrale gotice din Europa, ce înglobează și elemente renascentiste și neogotice. O capodoperă arhitecturală! Pe aleile ce o înconjoară vei regăsi nenumărate terase, dar și mici magazine de suveniruri pentru cei dragi de acasă. Dacă vrei să le trimiți un cadou din mica ta expediție alege să apelezi la Pttexpress.ro pentru a transporta colete din România în Italia și vice-versa în siguranță. În felul acesta, scapi de grija bagajelor suplimentare.

 Galeria Victor Emanuel II

         Și dacă tot a venit vorba despre suveniruri și mici cadouri inedite, un loc predilect acestor mici cumpărături de plăcere este Galeria Victor Emanuel II, denumită astfel după unul din principalii actanți în procesul de unificare aducere a gloriei Italiei, așa cum este ea cunoscută astăzi. În anul 1867 a avut loc inaugurarea acestui spațiu comercial deosebit, de lux. Sub o imensă boltă de sticlă se îmbină arhitectura neoclasică și barocă a căror valoare estetică nu poate scăpa admirației oricărui turist.

 Grădina Botanică Brera

         Această grădină botanică avea ca scop inițial deservirea studenților la Medicină. Ea a fost înființată în anul 1774 și recondiționată mult mai târziu, în anul 1998.  Iubitorii botanicii vor fi încântați să participe la evenimente educative în acest spațiu, dar vor putea avea parte și de tururi cu ghizi speciali. Pentru adoratorii artei botanice, cel mai bătrân arbore Ginkgo biloba va fi o adevărată bijuterie.

 Muzeul Științei și al Tehnicii, Leonardo Da Vinci

         Între clădirea Transportului Feroviar și cea a Transportului Aerian și Maritim, se află Muzeul științei și al Tehnicii. Pentru cei mai pragmatici dintre turiști, care sunt pasionați de dezvoltarea umanității prin industrie și economie, Muzeul științei și al tehnicii, Leonardo Da Vinci acesta este obiectivul turistic perfect. Aici pot fi descoperite, în fiecare galerie, machete ale lui Leonardo Da Vinci, proiecții ale umanismului științific sau exemple de transformare industrială a Italiei. Fiecare colecție din acest spațiu este însoțită de laboratoare interactive, ceea ce face totul o aventură de vis pentru vizitator. 

         Așadar, Italia rămâne una dintre destinațiile cele mai iubite de vacanță pentru români, dar mai ales pentru românii însetați de cultură, artă și cunoaștere. Estetica acestei țări se îmbină cu istoria și plăcerea, mulțumind până și cel mai pretențios turist. 

Sursa foto: Pexels.com

 

Despre Redacția ProAlba 31296 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*