(P) Cum să petreci mai puțin timp pe telefon

Petrecutul timpului pe telefon este considerat o adicție. Probabil ești conștient de cât timp petreci pe telefon sau ai momente în care te oprești din stat pe Facebook și realizezi că au trecut două ore. Specialiștii spun că tu, sănătatea ta și atenția ta puteți fi grav afectați dacă timpul petrecut pe telefon este foarte mare.
Iată ce ar trebui să faci pentru a scădea timpul petrecut pe telefon: 

1. Oprește-ți notificările

Tentația de a pune mâna pe telefon vine din faptul că primești constant notificări de la aplicații. Pentru a scăpa de această problemă, ai opțiunea de a opri notificările. Le poți opri treptat, pe toate sau mai poți păstra notificările pentru aplicațiile de mesagerie cum este WhatsApp-ul.

2. Nu lua telefonul peste tot cu tine

Iei telefonul cu tine la toaletă? Te-ai gândit să vezi ceva pe Youtube cât mănânci? Vrei să stai puțin pe TikTok înainte să adormi? Dacă ai răspuns cu da la aceste întrebări, acest pas îți este dedicat. Încearcă să renunți să îți mai cari telefonul cu tine peste tot. Acesta îți poate face mai mult rău decât bine. De exemplu, lumina albastră a telefonului îți poate afecta somnul sau calitatea acestuia.

3. Creează-ți un program

Un program foarte bine stabilit îți poate fi scăpare aici. Încearcă să te gândești la momentele cheie dintr-o zi obișnuită. După ce ai analizat foarte bine asta, fă un program care să conțină orele pe care ai vrea sau ai putea să le petreci pe telefon într-o zi.

4. Verifică timpul petrecut pe telefon

Probabil tu nu conștientizezi cât timp petreci pe telefon zilnic. Află că telefoanele smart de la Altex au o opțiune prin care poți să verifici câte ore petreci zilnic pe telefon. Exostă unele modele care îți dau și un raport săptămânal prin care poți vedea cu câte ore ai petrecut mai mult sau mai puțin timp pe telefon față de săptămânile precedente.

5. Folosește-te de aplicații

Da, poate suna stupid să te folosești de aplicațiile telefonului pentru a te face pe tine să stai mai puțin timp pe telefon. Totuși, există numeroase aplicații prin care te poți face să stai departe de telefon. De exemplu, aplicația Focus îți blochează toate aplicațiile și, cu cât petreci mai mult timp departe de telefon, cu atât vei avea niște pomișori și o grădină de crescut.

6. Menține-te motivat

Este foarte ușor să te trezești într-o dimineață și să spui că de astăzi nu mai folosești telefonul la fel de mult. Partea mai grea vine din consecvență. Pentru a ține timpul petrecut pe telefon la un nivel care să te facă fericit, trebuie să îți găsești motivația. Amintește-ți de ce îți dorești să faci asta. Pentru a te menține motivat poți face o listă cu lucruri mărunte pe care le poți face în timpul pe care îl economisești nestând pe telefon.

În concluzie, cu pași mici poți învăța cum să renunți la telefon și să faci din timpul acela ceva constructiv. 

Sursa foto: Unsplash.com

Despre Redacția ProAlba 30145 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*