(P) Află în ce constă o asigurare de viață și de ce ar trebui luată serios în considerare

Asigurarea de viață este un contract încheiat între o companie de asigurări și un deținător de poliță. Această formă de asigurare garantează faptul că asiguratorul plătește o sumă de bani către unul sau mai mulți beneficiari numiți în momentul în care persoana asigurată moare, în schimbul primelor plătite de aceasta în timpul vieții.

Mai pe scurt, o asigurare de viață reprezintă o înțelegere legală care prevede plata unui beneficiu financiar către deținătorul poliței atunci când persoana care a fost asigurată decedează. 

Există, se pare, mai multe tipuri de astfel de polițe, pe termen limitat sau permanente 

Însă înainte de a aplica pentru o poliță de asigurare de acest gen, ar trebui analizați câțiva factori. În primul rând trebuie luată în considerare situația financiară și astfel se va determina cel mai bine suma necesară care ar putea menține standardele de viață potrivite beneficiarilor poliței. 

Mai multe considerente pot afecta costul primelor de asigurare de viata. Unele lucruri nu pot fi controlate, dar altele este bine să fie corect administrate pentru a scădea costurile înainte de încheierea unui contract. Starea de sănătate și vârsta sunt cei mai importanți factori care determină aceste costuri. De aceea este recomandat a cumpăra o poliță de viață cât mai devreme. 

Alte criterii care afectează costurile și primele unei asigurări de viață sunt genul, consumul de tutun sau de alcool, cazierul, istoricul medical din familie, dar bineînțeles că și stilul de viață. Acestea sunt doar câteva puncte vitale ce sunt luate în calcul de către majoritatea companiilor de asigurări ce oferă polițe de viață. Dar cel mai bine este a verifica cu fiecare firmă în parte. 

Mic ghid pentru încheierea unei asigurări de viață 

Mai întâi ia în calcul ce cheltuieli ar trebui să fie acoperite în eventualitatea decesului tău. Rate, ipoteci, taxe de studii, datorii, neîndoielnic cheltuieli de înmormântare. Există la dispoziția ta numeroase instrumente online și site-uri unde poți calcula în mare suma care ar putea acoperi potențialele cheltuieli ce trebuie acoperite odată cu un deces. La Polisa.nl ai la îndemână un astfel de calculator care îți poate fi util în această situație. 

Mai apoi, a aplica pentru o asigurare de viață presupune și istoricul medical personal și de familie, dar și informații despre beneficiarul poliței. Este posibil să trebuiască efectuată și o examinare medicală. Însă anumite elemente sunt vitale atunci când vine vorba de încheierea unui contract pentru o asigurare de viață. 

Este vorba de vârstă, de gen, dacă persoana asigurată este fumătoare sau nu, dacă are boli sau afecțiuni ce îi pot scurta zilele, un stil de viață activ sau sedentar și un dosar medical bun. După ce au fost bifate aceste considerente, persoana interesată de o asigurare de viață este sfătuită să compare mai multe polițe de asigurare din partea mai multor companii care oferă asta. Prețurile pot varia, la fel ca și ratele și beneficiile care vin la pachet cu un anumit contract încheiat. 

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*