Om de afaceri din Alba Iulia, la manșa avionului care a aterizat forțat. Omul s-a mai prăbușit, acum 4 ani, la Teleac, tot cu un aparat de zbor

Avionul care a aterizat forțat, sâmbătă, 21 octombrie 2017, lângă Vințu de Jos, era pilotat de omul de afaceri albaiulian Zaharie Groza, proprietarul firmei 7 UȘI. În iunie 2013, bărbatul s-a prăbușit, tot cu un aparat de zbor, lângă Teleac.

ISU Alba a anunțat, sâmbătă, 21 octombrie 2017, că în apropierea localității Vințu de Jos, un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un câmp deschis. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și o ambulanță de terapie intensivă SMURD.
Ajunși la fața locului, pompierii au constat că în aeronavă se află doar pilotul, conștient, dar cu diferite leziuni. La locul evenimentului este așteptat și un elicopter de la Târgu Mureș. Pilotul, în vârstă de 60 de ani, se numește Zaharie Groza și, în iunie 2013, a mai fost implicat într-un incident aviatic.

„La data de 21 iunie 2013, ora 19:26, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că, pe raza localităţii Teleac s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni. La faţa locului s-a deplasat echipa complexă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Transporturi şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au constatat  că pe păşunea localităţii Teleac, la circa 20 metri de malul stâng râului Mureş şi 10 metri de drumul de hotar care duce la fosta balastieră, se afla prăbuşit un avion ultrauşor prevăzut cu două locuri. avion prabusit 2 Pilotul acestuia, G.Z., de 56 de ani, din Alba Iulia, acuza dureri la nivelul braţului stâng. O echipă SMURD Alba care s-a deplasat la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale pilotului şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba unde a rămas internat, având fracturi la nivelul antebraţului stâng. Din primele cercetări efectuate s-a constatat că în după-amiaza zilei de 21 iunie 2013, pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar la un moment dat, datorită unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său.  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pilotul deţine autorizaţie de zbor. În cauză cercetările sunt continuate, în acest sens fiind anunţat Centrul de Investigare şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, care urmează să trimită la faţa locului specialişti pentru a stabili cauzele producerii accidentului.”, a informat, la vremea respectivă, IPJ Alba.

Despre Redacția ProAlba 37532 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*