Obiect vechi de peste 2300 de ani, exponatul lunii martie la muzeul din Alba Iulia

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia propune pentru luna martie, în cadrul manifestării expoziţionale Exponatul lunii, o nouă piesă arheologică de mare valoare din colecţiile muzeului. Este vorba despre un vas de tip “kantharos”, vechi de peste 2.300 de ani, care a fost descoperit la Blandiana (Alba), într-un mormânt celtic. Torţile antropomorfe ale artefacului, reprezentând două personaje, unul masculuin şi celălalt feminin, constituie o raritate a acestui tip de vas în arealul artei celtice din Europa centrală şi estică.

Vernisarea oficială a Exponatului lunii martie va avea loc marţi, 6 martie 2012, ora 11. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

продвижение сайтаместонахождение телефона по номеру

Despre Redacția ProAlba 38046 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. f frumos, mai ales tortile vasului, e cu adevarat o mare descoperire, mai ales ca e atat de vechi, dar si pentru ca s-a descoperit intr-un mormant celtic.
    din cate stiu, dacii au imprumutat foarte multe tendinte celtice si grecesti, dar au adaugat un stil propriu, prin originalitatea culturii si credintelor proprii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*