Obeliscul dedicat memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan. “Fac apel la spiritul civic al albaiulienilor ori de câte ori sunt martorii unui act de distrugere”

Obeliscul dedicat memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan și-a recăpătat demnitatea și solemnitatea după o binemeritată acțiune de curățare a însemnelor de graffitti pe care le-a căpătat în ultimul timp. Lucrările de intervenție au fost realizate prin metoda sablării, în conformitate cu recomandările Direcției Județene pentru Cultură Alba și cu respectarea normelor de conservare-restaurare, fiind efectuate pe baza unei documentații și sub supravegherea unui expert atestat de Ministerul Culturii.

„Departe de a avea ceva în comun cu arta contemporană, cu revitalizarea urbană sau cu operele lui Bansky, inscripțiile de pe monumentele istorice din Alba Iulia au, mai degrabă, legătură cu lipsa bunului simț și a respectului față de trecutul nostru ca români. Primăria Alba Iulia apreciază adevărații artiști care își manifestă talentul creativ prin graffitti, ca dovadă a revitalizat în acest mod spații din oraș prin intermediul proiectului „Utopia Urbană”. Dar aici vorbim de altceva: de vandalizarea monumentelor cu mâzgăleli și obscenități, ceea ce ne duce în sfera infracțională. Fac apel la spiritul civic al albaiulienilor să recurgă la autorități ori de câte ori sunt martorii unui act de distrugere.” precizează Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia va face demersurile necesare și pentru restaurarea și consolidarea Obeliscul închinat memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan, ridicat în anul 1937, monument de mare valoare memorial-istorică atât pentru oraș, cât și pentru istoria României, transmite administrația locală.

 

Despre Redacția ProAlba 31296 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*