O nouă recunoaștere pentru Alba Iulia, în cadrul Business Review Awards Gala 2018

Alba Iulia continuă seria remarcabilă de reușite administrative care plasează municipiul nostru în cercul select al inițiativelor premiate la cel mai înalt nivel. Cea mai recentă recunoaștere a unor astfel de eforturi a venit în cadrul Business Review Awards Gala 2018, acolo unde comunitatea albaiuliană a fost recompensată pentru „Local Smart Initiative”. Este recunoașterea unei provocări  vizionare pentru România și, de ce nu, al unui „pionierat” pe care administrația locală și l-a asumat și pe care, cu siguranță, îl va dezvolta și pe viitor. Faptul că Alba Iulia a devenit un reper în ceea ce privește conceptul de Smart City, nu face decât să ne plaseze în elita comunităților din lume în care sunt implemetate modele, practici și soluții inovatoare, capabile să genereze standarde tot mai ridicate pentru cetățeni.

„Alba Iulia trăiește la prezentul continuu și își accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanță de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, ca Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Știu că smart city sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca și multe altele, vorbește mai mult despre a nu sta pe margine, despre a fi parte dintr-un sistem care crede și pune umărul la a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare și abținere, care cred numai ce văd, fără să înțeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei să nu se stingă în timp. Că progresul nu e o întâmplare și că trebuie să ai indrazneală. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor inseamna mai mult decât a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi, avem parteneriate competente și teste relevante. Mâine, vom ieși din zona de laborator și bibliotecă și vom pune la lucru tot ce înseamna smart pentru Alba Iulia și, implicit, pentru fiecare dintre noi”, a precizat primarul Mircea Hava.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanti ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori si finantatori. Editia a 13 a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizati in cadrul celor 11 categorii jurizate.

 

Despre Redacția ProAlba 30760 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*