O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia. Precizările primarului Gabriel Pleșa

Ceremonia de decernare a Diplomelor Europene a avut loc joi, 27 iunie, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, Franța. Anul acesta, 5 municipalități  europene au reușit să obțină această primă recunoaștere a implicării active și calitative în promovarea idealului european: Alba Iulia, Skopje – capitala Macedoniei de Nord, Oberstenfeld, Versmold și Postdam.

Înființat în anul 1955, Premiul Europa include patru distincții: Diploma Europeană, Drapelul de Onoare, Placheta de Onoare și Premiul Europa. Acestea reprezintă modalități semnificative de îmbunătățire a relațiilor dintre cetățenii europeni și de promovare a valorilor europene.

Mulțumesc pentru susținere excelenței sale ambasadorul Ion Jinga, reprezentantul permanent al României la Consiliul Europei, și consilierului diplomatic Ramona-Maria Ciucă, prezenți la ceremonia de decernarea a diplomelor!

Am convingerea că acesta este doar primul pas către Premiul Europa, spre care vom accede aplicând pentru următoarea distincție. Pentru asta mulțumesc echipei de proiecte din cadrul Primăriei Alba Iulia și tuturor celor care au făcut posibilă calificarea noastră în această competiție de prestigiu!

Despre Redacția ProAlba 38401 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*