O femeie stabilită în Franța îl caută pe bărbatul cu care și-a petrecut primii ani în orfelinatul din Alba Iulia

Măriuca a trăit într-un orfelinat din Alba Iulia în primii ei ani de viață. Acolo l-a cunoscut pe Claudiu, prietenul ei cel mai vechi și cel mai bun, fratele ei, căci așa i-a rămas în suflet Claudiu. Înainte de-a intra la școală, în 1980, Măriuca a fost adoptată prin decret prezidențial de o familie din Franța, o familie bună și iubitoare. Acum, Măriuca este o femeie matură, bună și iubitoare, mamă la rîndul ei.

Măriuca a uitat limba maternă, dar nu l-a uitat pe Claudiu și nici viața lor în orfelinat. O cunosc din 2016 și sînt uimită de ardoarea și hotărîrea cu care i-a căutat și i-a găsit pe cei care i-au dat viață, a vrut să știe din cine vine ea și, mai mult, a vrut să știe băiețelul ei din cine vine. E necesar să știi din cine vii, ca să accepți și să-nțelegi cine ești, să te porți mai departe în viață.

Dar nu l-a găsit pe Claudiu, copilul cu care și-a-mpărțit primii ani în orfelinat. Măriuca reînvață limba română în anii din urmă, de cînd vine des în țară, la cei care au conceput-o și care acum îi sînt și ei familie. Am citit aseară acest mesaj și mi-am dat seama că e scris de ea însăși. Putea foarte bine să roage pe cineva să-i scrie mesajul, dar a vrut să-l scrie ea, iar asta mi-a rupt inima, cîteva ore nu m-am putut gîndi la altceva. Abia acum sînt în stare să-l pun aici.

Vă rog din suflet, prieteni, să-l dăm mai departe cît mai mulți, poate, poate Măriuca îl va găsi pe Claudiu. E singura ei ancoră din copilărie. ”, a scris, pe Facebook, Ana Barton

Despre Redacția ProAlba 30756 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*