Noutati privind despagubirile pentru refugiatii din Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Hertei

De curând, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o şedinţă a Comisiei Judeţene pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herta, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

La şedinţă au fost puse în discuţie reactualizarea Comitetului tehnic de evaluare şi modalitatea de soluţionare a unui număr de 28 de dosare primite de la Comisia care funcţionează pe lângă Instituţia Prefectului Bucureşti. S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să fie solicitat acordul persoanelor care au depus cereri în alte judeţe cu privire la soluţionarea cererilor de către comisia judeţului Alba, în caz contrar cererile urmând a fi retransmise comisiei municipiului Bucureşti. De asemenea, acolo unde se impune, în urma analizării dosarelor vor fi solicitate petenţilor acte doveditoare privind calitatea de refugiat, privind calitatea de moştenitor sau, după caz, acte de proprietate ale imobilelor revendicate.

În următoarele două luni Comisia tehnică de evaluare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Alba va lucra pentru finalizarea unor astfel de dosare, acestea fiind analizate şi completate cu documentele corespunzătoare, urmând a fi propuse măsuri reparatorii acolo unde este cazul.

aracer.mobiпрограмма взлома wi fi паролей на андроид

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

  1. Asta mi se pare o idee extrem de buna..aceste cazuri sunt de obicei castigate in instanta, dar dureaza f mult de la depunerea dosarului, taraganarea lucrurilor, apoi termene si amanari.
    Chiar sunt curios sa aflu deznodamantul in acest caz mai mult decat delicat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*