Nicu Alifantis și trupa ZAN, duminică, la Alba Iulia. În deschidere, Daria Popa, Geanina Dejanschi, Natalia Nicolae și David Băcanu

Duminică, 7 august 2022, la Alba Iulia, pe esplanada Muzeului Național al Unirii, de la ora 20.00, cântă Nicu Alifantis și trupa ZAN! Cântă în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Poezii pe șase corzi, proiect care a strâns în jurul instituției de cultură o sumedenie de tineri talentați. Dintre ei, în deschiderea concertului susținut de Nicu Alifantis&ZAN, vor urca pe scenă: Daria Popa, Geanina Dejanschi și David Băcanu. Iar Natalia Nicolae, membră a Laboratorului de C`ArteTeatru al bibliotecii, vă va încânta, nu avem niciun dubiu, cu un moment recitativ. Totodată, v-am pregătit și o expoziție de carte și audiobookuri: Alifantis și alți poeți români, pe care le puteți împrumuta de la noi, de la secția de împrumut pentru adulți.

Nicu Alifantis revine la Alba Iulia în calitate de prieten al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în urmă cu un an instituția preluând ca imn, cu acordul artistului, una dintre cele mai frumoase compoziții muzicale ale acestuia, „Cântec de noapte”, pe versurile lui Lucian Blaga.

Îndrăgitul muzician, unul dintre cei mai apreciați folkiști ai țării, nu vine singur, ci însoțit de alți prieteni, artiștii trupei ZAN: basistul Virgil Popescu, pianistul Sorin Voinea, chitaristul Răzvan Mirică și bateristul Relu Bițulescu, alături de care cântă și încântă de mai bine de 25 de ani, dovadă numeroasele proiecte muzicale realizate împreună: albume, recitaluri, concerte.

Nu ratați întâlnirea cu poezia cântată, cu Nicu Alifantis&ZAN, și nici sesiunea de autografe și fotografii care va avea loc după concert, la Bibliobuzul cu care, desigur, venim și de această dată în Cetate!

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*