Ne cerem scuze în numele municipiului Alba Iulia pentru iresponsabilitatea primarului Mircea Hava. Comunicat al consilierilor PSD Alba Iulia

Fenomenul discriminării este o problemă reală în societatea românească, cu atât mai mult cu cât unii politicieni folosesc un discurs al urii pentru a câștiga capital politic.Mircea Hava nu a înțeles că ura dezbină și că nu poți călca pe suferințele unor oameni amărâți doar pentru a satisface rasismul unui mic corp electoral iar pentru asta a fost amendat cu 5000 lei.

CITEȘTE ȘI Amendă pentru primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia, din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Noi, consilierii  locali ai PSD Alba Iulia ne cerem scuze, în numele municipiului Alba Iulia, pentru iresponsabilitatea politică a domnului Mircea Hava și promitem ferm că nu i-am permis si nu-i vom mai permite astfel de derapaje publice. Rasismul nu este reprezentativ pentru municipiul  Alba Iulia, cu atât mai puțin în acest an, când orașul trebuie să fie un leagăn de toleranță și iubire a tuturor românilor.

PSD Alba Iulia își reafirmă aderarea la valorile social democrației europene, bazate pe toleranță, echitate și solidaritate între cetățeni. Considerăm că statul român are obligația, conform Constituției României, să asigure securitatea socială a cetățenilor săi indiferent de rasă, etnie, origine sociala sau religie. De aceea, credem că domnul Mircea Hava, prin acțiunile de anul trecut, nu doar a discriminat și supus la tratamente degradante o întreagă categorie de cetățeni, ci a încălcat cu rea-credință Constituția României.

Îndemnăm cetățenii orașului la toleranță și îi invităm să nu-și găsească dușmani imaginari în rândul cetățenilor de etnie romă sau a săracilor doar pentru că asta promovează administrația locală. Suntem toți oameni și suntem datori față de Dumnezeu și țară să ne ajutăm la nevoie.

Îi solicităm primarului municipiului Alba Iulia să-și ceară scuze public pentru suferințele aduse cetățenilor evacuați abuziv, să arate că regretă fapta și să se asigure că asupra fiecăruia se va institui o măsură de securitate socială.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia

 

 

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Domnilor consilieri si noi locuitorii din apropierea asa zisilor evacuati (vedeti au venit inapoi) asteptam solutii si scuze pentru calvarul care l traim. Mizerie faradelegi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*