Ministrul Florin Spătaru: Cupru Min este o companie vitală pentru economia României

La invitația conducerii Cupru Min SA, ministrul economiei, Florin Spătaru a vizitat, duminică, cele mai importante obiective ale companiei, respectiv Muzeul mineritului „Galeriile Romane” din Roşia Montană, cariera de la Roșia Poieni şi Barajul Iazului de decantare „Valea Şesii”. Fiecare obiectiv in parte a adus în discuţie problemele specifice cu care se confruntă compania legate atât de politica de mediu cât şi de programul de investiții al companiei.

Astfel, cu ocazia vizitei de la cariera Roşia Poieni, principalele solicitări ale conducerii CUPRU MIN S.A. au fost legate de: 

– întocmirea şi transmiterea unei strategii a societății pe termen lung, aprobată printr-un Memorandum în Guvernul României.
– încadrarea cuprului la clasa materiilor prime de importanță critică (MPIC) astfel încât CUPRU MIN să devină obiectiv de interes național.
– construirea unei uzine metalurgice în România în vederea prelucrării concentratelor cuprifere.

Declaraţiile făcute cu ocazia vizitei la cel de-al doilea obiectiv, Iazul de decantare (Valea Şesii), au vizat stadiul lucrărilor de supraînălțare a barajului iazului, evaluarea în teren a posibilităților de creștere a capacității de depozitare a sterilului în vederea continuării exploatării, neutralizarea apelor acide provenite de pe haldele de steril şi identificarea de soluţii privind recuperarea metalelor din apele acide. 

  „Compania Cupru Min este o companie vitală pentru economia României și pentru retenția oamenilor in zona munților Apuseni.” a declarat ministrul Florin Spătaru la acest obiectiv.

Vizita s-a încheiat într-o notă extrem de optimistă, ministrul economiei, Florin Spătaru, împreună cu directorul general al companiei CUPRU MIN şi oficialităţi locale şi judeţene au transmis salutul mineresc „Noroc bun!” tuturor celor care au participat la evenimentul organizat în centrul oraşului Abrud cu ocazia aniversării a 45 de ani de activitate ai companiei CUPRU MIN şi a festivalului de folclor organizat de Primăria Abrud.

Biroul de presa al Cupru Min SA

Despre Redacția ProAlba 30747 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*