Mihnea Costachi, George Ileană și Adrian Sechereș, la Campionatul Național de seniori la șah clasic. Este cea mai importantă competiție a anului

tabla sahÎncepând de sâmbătă, 18 aprilie, și până duminică, 26 aprilie, Hotelul Central din Călimăneşti-Căciulata este gazda finalei Campionatului Naţional de seniori la şah clasic, cea mai importantă competiţie naţională a anului, organizată de Federaţia Romană de Şah în colaborare cu CS Tinerii Maeştri Bucureşti. Printre cei 32 de jucători aflaţi la startul competiţiei se afla marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu (ELO 2635), Mihail Marin (ELO 2591), Mircea Parligras (ELO 2582) şi Vladislav Nevednichy (ELO 2576), adică jucătorii români cu cel mai mare rating FIDE la 1 aprilie 2015, toţi patru fiind componenţi ai echipei naţionale de seniori, dar şi mulţi alţi jucători de valoare.

 

Îmbucurător este faptul că în această finală naţională, care este probabil cea mai puternică din ultimii ani, şi-au făcut loc şi trei juniori albaiulieni, care au obţinut calificarea din semifinala desfăşurată în luna martie la Iaşi şi care vor avea acum şansa de a se duela pe eșicherul şahist cu cei mai valoroşi şahişti români profesionişti ai momentului. Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, este cotat ca favoritul 13, juniorul albaiulian având un rating FIDE 2367. Cu şansă a 22-a porneşte Adrian Sechereș (CSS Timişoara), elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, juniorul teiușan având un rating FIDE 2247, în timp ce George Ileana (CSU Alba Iulia), elev în clasa a VII-a la Şcoală Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, porneşte ca favoritul 27, cel mai tânăr dintre albaiulienii prezenţi în finală, având un rating FIDE 2179. Să le ţinem pumnii strânşi elevilor albaiulieni, aflaţi în faţa unuia dintre cele mai dificile examene ale carierei lor şahiste de până acum.

Rezultatele turneului vor fi actualizate zilnic pe site-ul www.chess-results.com , tot pe acest site urmând a fi publicate şi partidele jucate în finala naţională de seniori.

 

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*