Miercuri: Caravana #Freedomtour va fi prezentă la Alba Iulia. Are ca scop prevenirea și conștientizarea asupra traficului de persoane

trafic persoaneMiercuri, 1 octombrie, caravana #Freedomtour se va afla în Alba Iulia. Sunteți invitați să participați alături de organizatori la activităţile ce se vor desfăşura în cadrul proiectului:

  • Activitate de informare a publicului larg prin distribuirea de pliante în Piaţa Cetăţii, zona pietonală, orele 12 – 17;
  • Activitate de informare/prevenire cu elevii din cadrul unităţilor şcolare din mun. Alba Iulia, ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, ora 13 – 14.

Organizaţia eLiberare, împreună cu partenerii săi, Agenţia Naţionala Împotriva Traficului de sclavia Persoane (ANITP), Bancpost, Avis şi organizaţiile ADPARE şi MATTOO au dat startul caravanei #Freedomtour. Caravana #Freedomtour va calători în 16 oraşe din România, cumulând 896 ore de călătorie – o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013 în România, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire şi conştientizare asupra pericolului traficului de persoane – erei moderne. Turul a început pe 11 septembrie şi se va încheia sâmbata, 18 octombrie, cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, la ştafeta organizată de Bancpost, Run4Freedom. La evenimentul de lansare au participat reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în campanie, ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass media. Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociaţia eLiberare este necesitatea implicării societăţii civile. Organizaţia doreşte să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la acţiune în propriile comunităţi. România se bucura de sprijinul autorităţilor în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentanţii societăţii civile recunosc nevoia unei mişcări sociale împotriva sclaviei moderne. #FREEDOMTOUR doreşte să faciliteze acest lucru pe plan naţional prin activităţile demarate în cadrul proiectului.

Mai multe detalii despre traficul de persoane, prevenire şi #FREEDOMTOUR puteţi afla aici: www.thefreedomtour.ro şi www.eliberare.com.

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*