Micii româneşti, mai sănătoşi şi făcuţi numai după regulile UE. Ce ingredient este interzis în reţetă

miciMicii româneşti pot fi puşi pe grătare fără probleme dacă sunt făcuţi din carne de porc, oaie, vită, struţ sau curcan. Vor fi interzişi cei făcuţi din carne dezosată mecanic, adică resturi de piele, cartilaje şi oase.

Aceasta notificare a Uniunii Europene vine după ce autorităţile noastre au pledat încă de anul trecut pentru păstrarea pe piaţă a mititeilor, pentru că sunt produse tradiţionale româneşti. Iniţial, Uniunea Europeană anunţase că va interzice toate produsele care conţin bicarbonat de sodiu, indiferent din ce ţară provin.

Această imagine e reprezentativă de 1 mai: oamenii ies la iarbă verde, iar pe grătarele încinse domnesc mititeii. Vestea că Uniunea Europeană vrea să scoată bicarbonatul de sodiu din reţeta micilor i-a alertat pe romani, aşa că autorităţile au luat măsuri şi au reuşit să convingă Bruxelles-ul să ne lase în pace mititeii.

Ştefan Pădure, Asociaţia Romană a Cărnii: „Micul românesc îşi va recăpăta dreptul de a fi vândut pe piaţa internă, adică piaţa europeană. Bicarbonatul va putea intra legal în acest produs”.

„Capăta o frăgezime, sunt mai gustoşi cu bicarbonat”, spune Carmen, bucătăreasă.

Citește mai mult pe stirileprotv.ro

Despre Redacția ProAlba 41486 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*