Merele primite de copii în școli provin din Polonia. “Susținem producătorii locali”, afirmă Horațiu Florea, cordonatorul filialei Alba a PRO România

Un părinte a venit, în această săptămână, la sediul PRO România din Alba Iulia, nemulțumit că elevii primesc la școală mere din Polonia, în vreme ce o parte din livezile noastre rămân neculese din cauza că agricultorii nu-și pot vinde toată producția.

PRO România, filiala Alba, consideră că nu este normal ca un copil ce învață la școala primele litere să citească pe ambalajul unui măr primit ca gustare printr-un program guvernamental, că fructul respectiv provine din Polonia.  Probabil în mintea lui tânără, în formare, se va întreba “Cum o fi Polonia asta, în care cresc mere așa de bune?”

PRO România, filiala Alba, se întreabă ce beneficii are societatea românească în ansamblu într-o situație în care statul colectează taxe și impozite de la toți cetățenii si apoi finanțează din acești bani un program guvernamental prin care se oferă un măr pe zi fiecărui copil, dar fructul se cumpără din Polonia, nu de la producătorii noștri?

Imaginați-vă și ce este în sufletul unui mare producător roman de mere (cazul este real și actual) când vede că băiatul său, nepotul său, vine de la școala cu un măr importat din Polonia, iar el, anul acesta, care a fost, să zicem, un an agricol de excepție pentru Romania, după atâtea luni de muncă de muncă, a lăsat neculese in livada 1.000 tone de mere, pentru ca nimeni nu le-a vrut.  Va puteți imagina, vă puteți pune în locul lui?

Cu ce chef v-ați mai duce să faceți lucrările de întreținere pentru iarnă și lucrările din primăvara pentru a obține o nouă recoltă? Din păcate situația merelor pentru preșcolari nu este una singulară, ci se  regăsește peste tot, în toate ramurile economice, iar pentru a reclădi România,  noi cei care suntem PRO România știm că este enorm de mult de muncă, dar dacă în fiecare zi, fiecare din noi facem ceva, se poate! Haideți să fim PRO România!

Horațiu Florea, coordonaatorul filialei județene Alba a partidului PRO România

 

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*