Medalie de bronz pentru CSU Alba Iulia în campionatul național de baschet feminin

csuEchipa universitară a învins marți seară, scor 77-65 (13-22, 22-14, 20-16, 22-13), în deplasare, pe Sepsi SIC Sf. Gheorghe, în meciul 2 din Finala Mică din Liga Națională, a încheiat sezonul pe poziția a treia și a cucerit în premieră o medalie în campionat. Trupa antrenată de Miroslav Popov a reușit astfel să încheie în doar două manșe, scor 2-0, disputa cu covăsnencele și să își adjudece ultimul loc pe podium.

Partida din Sala ”Katy Szabo” din Sf. Gheorghe a început în forță pentru gazde, care au încercat să profite de aportul publicului și au trecut rapid în avantaj pe tabelă, părând că sunt capabile să egaleze scorul general. După primul sfert Sepsi avea un avantaj de 9 puncte, însă încet, încet, universitarele au reușit să își revină, să repare ceva în apărarea deficitară în debut de meci și s-au redresat până la pauza mare, când scorul arăta 36-35 pentru gazde. După revenirea de la cabine, sportivele din Alba Iulia au trecut ușor la cârma jocului și au luat avans pe tabelă, pe care nu l-au mai cedat până în final. Victorie la diferență de 12 puncte pentru CSU care reușește o nouă performanță în acest sezon, după cucerirea trofeului din Liga Europei Centrale, și anume cucerirea medaliei de bronz în campionat. De cealaltă parte, Sepsi este nevoită să termine sezonul pe poziția a patra, în afara podiumului și rămâne cu medalia de argint cucerită în Cupa României.

Marcatoare CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 16 puncte, Chastity Reed – 15 puncte, Annemarie Părău – 12 puncte, Tiffany Brown – 12 puncte, Khadijah Whittington – 10 puncte, Breanna Salley – 8 puncte, Larisa Toma – 2 puncte și Alexandra Uiuiu – 2 puncte.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Pentru mine și pentru club această performanță este practic un nou pas făcut, cum s-a făcut aici an de an, probabil sezonul viitor vom fi mai sus. Am avut șansa și în acest an să realizăm mai mult, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu ne-a mers jocul deloc în semifinale. De altfel, și astăzi am început foarte prost, apărarea a avut nevoie de timp să funcționeze, a trebuit să schimb apărarea om la om, care n-a mers, în apărare zonă, iar în cele din urmă am câștigat. Sunt foarte mulțumit de obținerea acestei medalii, îmi felicit jucătoarele, le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, este un succes important pentru clubul nostru.

Despre Redacția ProAlba 38453 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*