Marius Hațegan/Marius Filimon (PNL): Nici un PUZ care propune modificarea regimului de înălțime in Alba Iulia

Foarte mulți consideră că urbanismul este cartoful fierbinte din mâna administrațiilor locale și acest lucru este adevărat, întrucât deciziile legate de acest domeniu influențează iremediabil atât aspectul orașului cât și viața cetățenilor. Împreună cu consilierii locali liberali ai PNL am hotărât că tot ce înseamnă urbanism trebuie să se bazeze pe principii corecte față de albaiulieni și față de dezvoltarea viitoare a municipiului Alba Iulia.
Decizia noastră este foarte clară: nu vom susține aberații urbanistice și “forțări” ale Planului Urbanistic General, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității.
Vom fi parteneri corecți de discuție pentru toți locuitorii din Alba Iulia care consideră că anumite Planuri Urbanistice Zonale vor influența în mod negativ zona în care locuiesc și viața lor de zi cu zi.
De asemenea, prin parlamentarii liberali, o să demarăm un proces de consultare cu specialiștii și în final vom propune modificarea Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în spiritul principiilor pe care le-am prezentat.
Considerăm că este necesară elaborarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui nou Plan Urbanistic General al municipiului prin care specialiștii în urbanism să ne arate modul în care va trebui să reglementăm teritoriul administrativ. Acest lucru este de importanță maximă întrucât, în fond, un PUG are ca obiectiv creșterea calității vieții mai ales în domeniul locuințelor și seviciilor. Facem un apel foarte serios la consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Alba Iulia să adere la aceste principii de bază legate de urbanism deoarece suntem convinși că ne dorim cu toții o dezvoltare sănătoasă a municipiului.
Marius Hațegan
Președinte PNL Alba Iulia
Marius Filimon
Viceprimar Alba Iulia
Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*