Marcel Radu Tuhuț, deputat PSD: 200 de milioane de euro pentru sprijinirea industriei de procesare a produselor agricole și alimentare

Partidul Social Democrat rămâne consecvent și ia măsuri puternice de sprijinire a industriei agro-alimentare. Ministerul Agriculturii, condus de social-democratul Petre Daea, acordă 200 de milioane de euro granturi pentru încurajarea și susținerea procesării materiilor prime agricole.

Operatorii din industria de procesare a cerealelor, fabricarea uleiurilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă pot beneficia de maximum 500.000 de euro per întreprindere.

Acordarea granturilor este condiționată de constituirea unor stocuri de materie primă pentru procesare, astfel: 14.280 tone de grâu, sau 14.280 tone porumb, sau 9.615 tone de floarea-soarelui, sau 10.000 tone lapte crud materie primă, sau pentru obținerea de furaje combinate 15.600 tone constituite din grâu și/sau orz și/sau porumb și/sau soia și /sau rapiță.

Dacă stocurile constituite sunt mai mici decât cele prevăzute, nivelul grantului financiar se diminuează procentual, în mod corespunzător. Cu cât vom reuși să facem în țară produse care înglobează cât mai multă valoare adăugată cu atât vom diminua importurile, care acum alimentează și agravează deficitul comercial.

Dacă stocurile constituite de beneficiar sunt mai mari decât cele prevăzute, se acordă nivelul maxim al grantului financiar.

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Despre Redacția ProAlba 31301 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*