Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” face obiectul unei investiții majore, de aproape 5 milioane euro

Am semnat de curând contractul prin care patru clădiri – liceul, școala generală, internatul și atelierele, cu o suprafața construită desfășurată de aproape 10.000 mp – vor face obiectul unor ample lucrări de modernizare, având ca scop creșterea eficienței lor energetice. Vor fi îmbunătățite condițiile de igienă și confort termic interior, va fi redus consumul de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire și implicit emisiile de gaze cu efect de seră și foarte important – vor fi reduse cheltuielile cu încălzirea spațiilor pe perioada iernii și costurile cu climatizarea pe perioada de caniculă.
Cele patru clădiri vor fi complet reabilitate termic: pereții exteriori, planșeele peste ultimul nivel, tâmplăria exterioară. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat, centrala termică, rețeaua de distribuție a agentului termic. Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei pentru încălzirea spațiilor, pompe de căldură aer-apă, dar și un sistem cu panouri fotovoltaice. Printre altele, va fi refăcut acoperișul tip terasă/ șarpantă, inclusiv sistemul de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă. Nu în ultimul rând, liceul va fi dotat cu 5 stații de încărcare pentru mașini electrice.
Contractul de achiziţie publică de proiectare și execuție a fost câștigat de asocierea Lincoln Plus SRL (lider) – Secret Art SRL (asociat) și este finanțat prin PNRR, contractul având o valoare de 20.490.500 lei (fără TVA). Termenul de prestare a serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor prevăzute în contract este de 14 luni.
Rezolvăm, rând pe rând, problemele municipiului. Facem din Alba Iulia un loc mai bun. Împreună, a precizat, luni, primarul Gabriel Pleșa.
Despre Redacția ProAlba 35843 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*