La Școala Gimnazială Meteș și structurile arondate din Ampoița și Tăuți s-a desfășurat Programul național „Școala Altfel”

În săptămâna 23-27 octombrie 2023 la Școala Gimnazială Meteș și structurile arondate, Ampoița și Tăuți s-a desfășurat Programul național „Școala Altfel”.

Luni am primit vizita reprezentanților Biroului de Siguranță Școlară Alba comisar Ardelean Teodora și inspector principal Seffer Raluca care au desfășurat două activități cu caracter preventiv – informativ prin intermediul căreia au fost discutate aspecte legate de răspunderea penală a minorilor, urmărindu-se conștientizarea consecințelor de natură legală și socială a propriilor acțiuni, precum și asumarea responsabilității propriilor comportamente. În cea de-a doua acțiune s-a tratat prevenirea consumului de alcool/tutun/droguri, conștientizarea implicațiilor de natură psihoemoțională și la nivelul organismului a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, precum și importanța adoptării unui stil de viață sănătos, prevenirea comportamentelor de risc.

Marți s-a desfășurat un exercițiu de alarmare – evacuare la cutremur.

Miercuri un grup de 25 de elevi și cadre didactice coordonate de director, ing.prof. Földvari  -Lipovan Adrian împreună cu reprezentanții comunității locale au participat la acțiunea „Alba Curată” inițiată de Consiliul Județean Alba. S-a realizat o campanie de strângere gunoaie pe raza comunei Meteș.

Vineri a fost o zi dedicată sportului și artei, stării de bine în școală. Au avut loc competiții sportive, s-a cântat și dansat, s-a primit vizita Teatrului de păpuși „Prichindel” care a încântat pe cei mici cu două spectacole.

Totodată, pe tot parcursul săptămânii au avut loc diverse activități: Pictură pe piatră – activitate coordonată de d-na prof. Roșu Adriana, Atelier de pictură în natură – prof. Bîgu Mihai, Bostaniada, alte activități artistice și muzicale.

Punând în balanță toate acestea, săptămâna „Școala Altfel” a fost o săptămână de care ne-am bucurat toți, cadre didactice, elevi, copii, părinți.

Despre Redacția ProAlba 35839 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*