La Ciuruleasa a avut loc Simpozionul Național de Mediu Țara Abrudului-Aur și Oameni

Simpozionul Național de Mediu Țara Abrudului – Aur și Oameni,  a avut loc în zilele de 26 – 28 octombrie 2022 la Ciuruleasa în judeţul ALBA. Simpozionul are deja o tradiție, aflându-se deja la ediția a V-a și este organizat de SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA la inițiativa vicepreședintelui SGR-filiala Alba, profesor Nicolae Rusalin Sicoe, în parteneriat cu  UNIVERSITATEA ,,1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ CIURULEASA și PRIMĂRIA COMUNEI CIURULEASA.

Manifestarea științifică a reunit peste 60 de participanți și invitați din Basarabia și din SUA, precum și 25 persoane din mediul universitar, din orașe precum Iași, Cluj, București și Timișoara.  La deschiderea din plen au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Radu Marcel Tuhuț, deputat Parlamentul României, Nicolae Albu, prefectul jud. Alba, Corneliu Mureșan, subprefectul jud. Alba, Delia Angela Gheorghiță, insp. adj. ISJ Alba, Dănuț Hălălai, comisar șef Grada de Mediu. 

Simpozionul s-a derulat pe trei secțiuni 1. Protecția și conservarea mediului natural; 2. Reabilitarea și amenajarea mediului antropizat; 3. Geografie didactică. Manifestarea științifică a avut și o aplicație practică în orizontul local FIERĂRITUL, O MESERIE PE CALE DE DISPARIȚIE (Buninginea), o drumeție pe traseul Ciuruleasa-centru – Boglești – Bodrești – Scrintiuș – Vâlcan și o vizită la  Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Gheorghe” din Ciuruleasa și la Expoziția Etnografică.  Lucrările prezentate vor fi publicate în revista ,,PANGEEA”, editată de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și SGR.

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*