La Alba Iulia s-a constituit filiala Alba a Asociației Părinți pentru Ora de Religie. La eveniment s-au reunit peste 400 de persoane din județ

aporLa Alba Iulia s-a constituit, în cadrul unei întâlniri publice moderate de Romeo Moşoiu, filiala Alba a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR). Peste 400 de părinţi din localitate și din mai multe orașe ale județului s-au reunit duminică seara, 1 marie 2015, în Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia pentru a discuta despre importanţa orei de religie în educaţia copiilor lor și despre provocările actuale cu care se confruntă Biserica. În a doua parte a serii a fost ales comitetul director al noii filiale.

Filiala Alba a APOR s-a născut ca reacție a numeroși părinți din diferite zone ale județului, reprezentând numeroase categorii sociale, față de modul în care urmează să fie studiată disciplina Religie în școală, în contextul creat de decizia nr. 669/2014 a Curții Constituționale. În luările de cuvânt, cei prezenți au susținut importanța Religiei în formarea personalității umane, fapt confirmat nu doar de timp și de viață, ci și de cercetători de renume mondial din domeniul Istoriei Religiilor, a Sociologiei sau a Psihologiei. De asemenea, s-a cerut ca elevii județului Alba să apor 1beneficieze în continuare de o educaţie religioasă conform principiilor spirituale creștine și a tradiției românești. Iar aceasta nu se poate realiza decât prin predarea în continuare a Religiei în şcoală, activitate care este un drept al poporului român, încreștinat de Sfântul Apostol Andrei, și nu un favor pe care trebuie să îl solicităm din partea conducătorilor seculari.

Asociația își propune să acționeze în școlile din județul Alba, comunicând cu directorii, cu diriginți, cu cadrele didactice din învățământul primar și cu părinții copiilor pentru respectarea legii și a drepturilor elevilor, în vederea participării la orele de Religie, corespunzător fiecărui cult religii și confesiuni recunoscute în România. De asemenea, APOR urmărește întregul proces de informare și transmitere către părinți a noutăților legate de situația actuală, precum și de sesizarea parlamentarilor locali în vederea susținerii voinței populare ca elevii să beneficieze de educație religioasă. În plus, Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Alba, primește sesizări cu privire la disfuncționalitățile ce pot apărea în legătură cu semnarea cererii-tip pentru ora de Religie.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*