
Proiectul a fost derulat de ACADEMIA ROMÂNĂ – Filiala Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, SC RSC CONSULTING SRL, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman, S.C. AFACOV CONSULTING GROUP S.R.L, în perioada aprilie 2014-noiembrie 2015.
Cursuri gratuite, sprijin pentru angajare, certificare de competențe profesionale
Serviciile furnizate de experții Asociației Dezvoltarea Capitalului Uman în județul Alba și rezultatele obținute au fost prezentate miercuri, 18 noiembrie 2015, în cadrul Conferinței finale locale, organizată în sala de Conferințe a Hotelului „Cetate“, strada Unirii, nr.3, municipiul Alba Iulia, județul Alba. Participanții au aflat de la experții Asociației care au fost avantajele participării grupului țintă- persoane în căutarea unui loc de muncă, inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență-la activitățile proiectului.
Un număr de 146 de persoane din județul Alba au primit servicii de informare și consiliere profesională, pe parcursul cărora au aflat informaţii despre oportunităţile existente pe piaţa muncii. Din numărul total, 45 au absolvit cursurile de „Lucrător în comerț“ și „Comunicare în limba engleză“ și au obținut certificate recunoscute în țară și străinătate. În urma ședințelor de mediere, 37 de persoane și-au găsit un loc de muncă. Experții proiectului au organizat și ședințe de evaluare și certificare de competențe profesionale pentru 92 de beneficiari, în următoarele ocupații: administrator pensiune turistică, asistent personal profesionist, drujbist, gaterist, dulgher-tâmplar-parchetar, instalator, lucrător în comerț, montator pereti și plafoane din gips-carton, operator introducere, prelucrare și validare date, ospătar, zugrav-tapetar-ipsosar. În cadrul ședințelor de evaluare s-a urmărit îndeplinirea de către fiecare candidat a fiecărei competențe practice la nivelul cerut în standardul profesional. Astfel, beneficiarii direcți ai
proiectului amintit au primit șansa de a avea o calificare într-un timp mult mai scurt și de a-si găsi mai repede un loc de muncă. Certificatele de competențe profesionale sunt recunoscute la nivel național, dar și în statele din Uniunea Europeană.
Proiectul „ARO – Acces Rapid la Ocupare“ s-a derulat în regiunile Centru și Nord-Vest, în județele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Covasna, Sălaj, Satu Mare și Sibiu. Proiectul a fost co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.
Fii primul care comentează