La Alba Iulia a avut loc cea de-a doua ediție a festivalului coral „Armoniile copilăriei”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 15-16 iunie 2024, în municipiul Alba Iulia, a avut loc cea de-a doua ediție a festivalului coral „Armoniile copilăriei”. Evenimentul a reunit participarea a trei formațiuni corale alcătuite din copii și tineri, care au susținut un concert de muzică românească de inspirație folclorică. Manifestarea a fost organizată de Fundația și Corul de Copii „Theotokos” din Alba Iulia, sub atenta coordonare a pr. asist. univ. drd. Nicolae-Călin Bulac, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Evenimentul cultural-artistic și bisericesc a debutat sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Manifestarea s-a bucurat de prezența a numeroși credincioși și iubitori de muzică, alături de care s-a aflat și domnul Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia. În debutul festivalului, pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, a rostit un cuvânt de bun venit, subliniind importanța organizării unui astfel de eveniment cultural-artistic în Cetatea Alba Iuliei. În prima parte a manifestării, au intrat pe scenă membrii Corului de Copii „Buna Vestire” al Parohiilor Ortodoxe Alba Iulia – Centru I și Alba Iulia – Centru II, dirijat de către prof. Adriana Irimie. De asemenea, alături de tineri s-a aflat și pr. Doru Gheaja. Apoi, a concertat Corul de Copii „Theotokos” al Parohiei Ortodoxe Alba Iulia – Maieri I, dirijat de către pr. asist. univ. drd. Nicolae-Călin Bulac.

În continuare, au încântat inimile albaiulienilor, în calitate de invitați speciali, membrii Corului de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române, formațiune vocală aflată sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Luminița Stoian Guțanu. În a doua zi a festivalului, duminică, 16 iunie, membrii Corului de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” au fost prezenți la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului, prilej cu care au oferit răspunsurile liturgice în cadrul Dumnezeieștii Liturghii. La finalul slujbei, membrii formațiunii corale din Capitală au interpretat un buchet de cântece religioase.

Despre Redacția ProAlba 38419 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*