La Alba Iulia a avut loc Adunarea Generală a Federației Phralipe de Integrare Europeană. Președinte este albaiulianul Călin Pădurean

Sâmbătă, 25 august 2018, la Alba Iulia a avut loc Adunarea Generală a Federației Phralipe de Integrare Europeană. În cadrul întâlnirii a avut loc dezbaterea Statutului Federației și alegerea conducerii. Astfel, în urma voturilor exprimate Președintele Federației Phralipe de Integrare Europeană este domnul Călin Pădurean. Pentru funcția de Președinte Executiv a fost ales domnul Cinca Gheorghe; Secretar  general al Federației a fost ales domnul Bobu Nicolae; vicepreședinți – GrozeaVasile, Georgescu Lăcrămioara și  Pienar Cosmin; membri în Consiliul Director al federației sunt: Csucur Nicolae, Baldovin Iordache, Ciulin Cezar Cristian și Vlaicu Maria.

Federația Phralipe de Integrare Europeană își propune monitorizarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii de etnie romă în plan intern şi internaţional, promovarea şi respectarea drepturilor copiilor romi şi nu numai, prin colaborarea cu instituţiile statului, cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi străinătate, implicarea în  activităţi de combatere a discriminării, acțiuni ce au în vedere  protecţia copilului şi egalitatea de şanse.

Totodată Federația are în vedere creşterea gradului de confort, civilizaţie la nivelul comunităţii; diminuarea decalajului educaţional existent între populaţia minoritară şi cea majoritară; reducerea riscului de abandon şcolar, a absenteismului, creând premisele dezvoltării personale a copiilor şi părinţilor aparţinând comunităţii rome; buna înţelegere de către membrii comunităţii a rolului educaţiei în dezvoltarea personalităţii individului prin relaţia şcoală-familie; o mai bună cunoaştere a tradiţiilor şi culturii rome oferind oportunitatea membrilor comunităţii de a stabili contacte, schimburi culturale cu alte comunităţi; asumarea identităţii şi valorizarea tradiţiilor şi culturii etniei rome; dezvoltarea reţelei de parteneriat educaţional şcoală-familie; înțelegerea de către membrii comunităţii a rolului educaţiei şcolare în procesul de dezvoltare individuală.

Un alt obiectiv pe care și-l propune Federația noastră îl reprezintă constituirea unei forțe politice care să asigure membrilor ei reprezentativitate și la nivel politic și în forurile de conducere ale țării

Călin  Pădurean, Președintele Federației Phralipe de Integrare Europeană

 

Despre Redacția ProAlba 35934 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*