Joi: Aproape 1000 de copii se vor prinde, la Alba Iulia, într-o îmbrățișare, unică în România. Un eveniment de suflet, în capitala noastră de suflet!

arhiepiscopieAproape 1.000 de copii, ocrotiţi în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, vor sărbători, joi, 2 iunie, într-un mod unic şi inedit, Ziua Internaţională a Copilului, urmând să organizeze cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România. Sub genericul „Îmbrăţişare de îngeri”, copiii purtând aripioare de îngeri vor înconjura şi vor îmbrăţişa într-un gest simbolic Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă cu sprijinul Fundaţiei FAER Reghin şi în cadrul acestuia vor fi sărbătoriţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, respectiv în judeţele Alba şi Mureş. Programul va debuta la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, la finalul căreia ierarhul le va pune la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească. Programul zilei va continua cu o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.  Copiii se vor bucura apoi de schimbul de gardă, moment programat zilnic la Alba Iulia cu Garda Cetăţii Alba Carolina şi vor asista la o lecţie vie de istorie predată de voluntari reenactori care formează Garda Apulum. În final, evenimentul se va încheia cu un carnaval la care vor participa toţi cei aproape 1.000 de copii.

„Ziua Copilului – Îmbrăţişare de îngeri” este evenimentul prin care îi sărbătorim pe toţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhei noastre. Dorim prin acest eveniment să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

filantropiaÎn prezent aproape 1.000 de copii din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii sociale şi educaţionale în cele aproximativ 45 de centre şi aşezăminte pentru copii susţinute de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. La nivelul eparhiei, în cele două judeţe, funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi peste 250 de copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, 3 centre de zi pentru copii, 13 centre educaţionale, 7 centre de prevenire a abandonului şcolar, un centru rezidenţial  pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 de copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi aproximativ 30 de copii. Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*