Jandarmeria Alba: 161 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție și încălcarea normelor privind circulația

Jandarmeria Alba continuă acțiunile  executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, în perioada 15 – 18 martie 2021,  echipajele de jandarmerie, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba. Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin  Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care supermarketuri, terase, restaurante, baruri precum și operatorii economici din domeniul HORECA. Au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 3 amenzi cu valoare totală de 2000 de lei și 158 de avertismente.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară. Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*