ÎPS Irineu, preoți și credincioși, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia

Astăzi , mai mulți de preoți si enoriași din Alba Iulia, împreuna cu ÎPS Arhiepiscopul Irineu, au fost prezenti la noi în Centru pentru a dona sânge. Tuturor le mulțumim!, au transmis, joi, reprezentanții Centrului de Transfuzie.

Program donare: luni-vineri-7.30-13.00

Telefon : 0258834050

Joi, 16 martie 2023, Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia a găzduit o nouă campanie de donare de sânge. De la ora 9.00, numeroși preoți și credincioși de pe raza protopopiatului Alba Iulia, însoțiți de Părintele Arhiepiscop Irineu, au donat sânge, venind astfel în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești sau care au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de darul vieții, oferit de Dumnezeu. Acțiunea face parte din cadrul campaniei „Salvează Viața, donează sânge!”, derulată de către Arhiepiscopia Alba Iuliei în județele Alba și Mureș.

Alături de clericii și credincioșii prezenți s-a aflat și părintele protopop Teofil Slevaș care a subliniat importanța solemnă a acestui eveniment: „Acțiunea de astăzi face parte din calendarul activităților Protopopiatului Ortodox Alba Iulia. În luna martie, intitulată sugestiv «Luna pentru viață», Biserica desfășoară o campanie activă pentru a promova familia, firescul, bucuria de a trăi și dragostea curată; într-un cuvânt, valorile moral-spirituale autentice. În cadrul acestei campanii, preoților li s-au alăturat și credincioșii noștri buni care, împreună cu părinții lor duhovnicești, împlinesc cuvântul Domnului: «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta […] și pe aproapele tău ca pe tine însuţi». Suntem în săptămâna a III-a din Postul Mare și a fost foarte bine ales acest moment, pentru că în aceste zile vorbim despre jertfă și dăruire, despre nevoile semenilor noștri și, înainte de toate, despre gestul suprem săvârșit de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe Cruce. Pe această cale, adresăm alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu pentru binecuvântarea de a desfășura această activitate, pentru prezența în mijlocul nostru și, mai ales, pentru cuvântul care întărește sufletele preoților și misiunea Bisericii. Mulțumim, de asemenea, participanților și, în mod special, angajaților Centrului de Transfuzie Sanguină Alba care, de fiecare dată, ne primesc cu multă dragoste și recunoștință”.

Programul „Salvează Viața, donează sânge!”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, face parte din seria acțiunilor pro-viață organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în „Luna pentru Viață”. Având în vedere nevoia acută de sânge în unitățile medicale din întreaga țară, Eparhia Alba Iuliei a răspuns și de această dată apelului Centrul Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, aflat sub coordonarea doamnei director Dr. Ana Savu. Pe această cale, Arhiepiscopia noastră îi îndeamnă stăruitor pe toți credincioșii să doneze sânge, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții persoanelor aflate în diferite crize generate de situațiile neprevăzute ale vieții, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*