Ion Dumitrel: Rezultatele vizitei premierului Ciucă în Alba încep să se vadă

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat săptămâna trecută județul Alba, iar rezultatele acestei vizite încep deja să se vadă. Astăzi, domnia sa a informat că Guvernul României a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății Cuprumin din Munții Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei.

Am insistat, împreună cu deputatul Florin Roman, ministrul economiei și managementul companiei, pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției, iar Guvernul a acordat această derogare. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație, care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziția de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru, a declaratmiercuri, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*