Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, a primit Crucea Patriarhală, ca semn al prețuirii și binecuvântării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

De Praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Sâmbătă, în ajunul sărbătorii, începând cu ora 18.00, Ierarhul nostru a săvârșit slujba Vecerniei mari cu Litie, în prezența a numeroși credincioși. Duminică, în ziua Praznicului, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

La finalul slujbei, domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, a primit – la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu – distincția onorifică Crucea Patriarhală, ca semn al prețuirii și binecuvântării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare depusă în slujba Bisericii și societății pe parcursul anilor.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru, adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, a spus: „Să-L chemăm pe Duhul Sfânt cât mai des să locuiască în noi, El fiind singurul Care ne poate purifica, ilumina și inspira pentru săvârșirea binelui moral. Mângâietorul divin vrea să ne elibereze pe noi de orice duh lumesc și superficial și de toate relele care ne stăpânesc și care ne țin închiși într-o repetiție monotonă. Dacă noi Îl avem pe Duhul Sfânt, El ne ajută să ajungem la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu și ne dă îndrăznire să ne apropiem de Dumnezeu cu încredere deplină. Prin harul Duhului Sfânt, noi putem să dobândim sănătate și siguranță, pace, bucurie și rodnicie. Din acest motiv, se cuvine să-L invocăm cât mai des, zicând: «Duhule Sfinte, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre»”.

După celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba Vecerniei plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost citite șapte rugăciuni închinate Sfintei Treimi. Aceste invocări speciale amintesc de cele șapte daruri ale Duhului Sfânt care au fost revărsate asupra Sfinților Apostoli în ziua Cincizecimii. De asemenea, au fost binecuvântate ramurile de nuc și spicele de grâu, acestea fiind împărțite mai apoi tuturor credincioșilor prezenți.

sursa/Radio Reîntregirea

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*