Ioan Dîrzu: „Reducerea TVA va stimula crearea de noi locuri de muncă”

dirzuPSD Alba susţine faptul că economiile la buget în primele trei luni din anul 2015 permit reducerea TVA la 20% sau TVA redusă la 9% la alimente.

„Executia bugetară la 3 luni din 2015 arată nu numai că deficitul bugetar nu s-a înrautăţit, ci din contră, faţă de un deficit bugetar programat de 6 miliarde ron la 31 martie 2015, exista un excedent de 1,5 miliarde ron, deci o economie de 7,5 miliarde ron în primele trei luni ale anului. Economiile obţinute şi plăţile în avans pentru arierate şi despagubiri din 2015 realizate în decembrie 2014 permit securizarea integrală a impactului negativ initial generat de reducerea TVA. Mai departe, efectele de runda a doua vor amplifica multiplicarea în economie a evolutiilor pozitive, confirmând sustenabilitatea acestei măsuri de relaxare fiscală”, susţine deputat Ioan Dîrzu .

PSD Alba afirmă că economia romanească are nevoie de reducerea TVA în următoarele luni pentru a mări potenţialul de creştere de la 3% la 4% prin stimularea consumului şi a investiţiilor.

„De asemenea, reducerea TVA va stimula crearea de noi locuri de muncă, va îmbunatăţi colectarea şi va reduce evaziunea fiscală. Romania trebuie să adopte stimuli fiscali pentru mărirea consumului şi, astfel, echilibrarea motoarelor cerere internă-cerere externă şi structura unei creşteri economice sustenabile”, afirmă deputat Ioan Dîrzu

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*