Interviu: Antrenorul lotului olimpic al Statelor Unite de canoe trage pentru echipa PP-DD Alba

Domnule Claudiu Ciur se apropie Olimpiada de la Londra. Sunteti singurul albaiulian care va ajunge acolo. In ce postura?

Mai sunt 80  de zile pana la Olimpiada de la Londra, antrenez Lotul National de Canoe al Statelor Unite din 2009. Voi fi prezent la Londra atat ca antrenor, cat si ca reprezentant al Federatiei SUA.

Cand v-ati apucat de sport?

In anul 1994 eram elev in clasa 8-a la Scoala Generala Nr.7 din Alba Iulia cand antrenorul Benjamin Zabet de la Clubul CSS Orsova, Mehedinti a venit in selectie in Alba–Iulia si mi-a propus sa practic acest sport.

Cine a fost mentorul dumneavoastra?

Mentorul meu a fost marele campion Ivan Patzaichin care mi-a fost si antrenor la Lotul Olimpic din 1998 pana in 2003.

De unde modestia de a nu vorbi despre performantele dumneavoastra?

Ivan Patzaichin avea o vorba pe care ne-o spunea mereu cand castigam medalii; Baietii nu este atat de greu sa ajungi aici! Cel mai greu este sa te mentii! Aceste cuvinte mi-au ramas in minte si le-am respectat pe masura ce am inaintat in cariera de sportiv si acum in cea de antrenor.

Mai tineti legatura cu tara?

Absolut. Sunt la curent cu tot ce se intampla acolo. Citesc ziarele aproape in fiecare zi. Sunt roman este si normal sa ma intereseze ce se intampla in tara mea familia mea traieste acolo, vin aici doar in vizita.

Se apropie alegerile locale? Credeti ca se poate schimba ceva in judetul nostru?

Tot timpul este loc de mai bine. Eu sunt de parere ca o noua generatie trebuie sa iasa in fata si sa-si spuna parerea. Alba  a fost un judet important pe harta Romaniei si ar trebui sa revina acolo unde ii este locul. Trebuie create locuri de munca, tineretul tebuie sa ramana acasa, sa aiba un serviciu, sa poata sa-si intemeieze un trai stabil sa nu mai fie nevoiti sa plece in alte tari.

Daca ati fi in tara cu cine ati vota?

De 22 de ani tot aceleasi partide isi dau puterea de la unul la altul – PDL – PSD – PNL, cam aceiasi oameni se tot rotesc, si efectele asupra populatiei sunt perverse. Nu avem locuri de munca, nu avem o infrastructura, nu pretuim valorile si performanta, mergem din rau in mai rau. Daca as fi in tara as vota cu echipa PP-DD, stransa in jurul lui Cornel Comsa – Dorin Serdean pentru Primaria Alba Iulia si Ion Marincas pentru Consiliul Judetean. Oameni noi, cu o perspectiva noua pentru judetul si orasul meu natal.

De ce ati alege sa credeti in aceasta echipa a lui Cornel Comsa?

Stiu ca ceea ce face face din pasiune si nu pentru o functie. De altfel el nici macar nu candideaza pentru vreo functie in judetul Alba. Cornel a studiat mult, a lucrat cu oameni importanti, a vazut si a inteles lumea, e timpul sa aplice ceea ce cunoaste. Ne cunoastem din 1998, ne-am intalnit pe tren, in drum spre Bucuresti, eu mergeam in cantonament iar el la un stagiu de pregatire la Cotroceni;  a avut incredere si mi-a dat incredere in mine prin tot ce mi-a spus; am iesit campion mondial in 2002 iar acum antrenez echipa olimpica  a celei mai importante tari la nivel mondial; stiu ca si timpul sau in politica a venit si va ajunge pe cea mai inalta treapta.

Doriti sa reveniti in tara in urmatorii ani? Dar in Alba Iulia ?

Cu siguranta vreau sa ma intorc acasa si chiar in Alba –Iulia, aici am parintii, fratele si prietenii. Chiar ma gandeam  sa deschid un Club de Kaiac-Canoe pe Mures sau raul Sebes pentru copiii din judet, unde sa poata sa se recreeze. In septembrie cand se termina sezolul de competitii o sa iau o pauza mai lunga pana in ianuarie pentru a veni acasa si petrece timpul cu parintii, fratele meu si prietenii, imi lipsesc. Vb cu fratele meu Stefan aproape zilnic la telefon, sa fiu la curent cu tot ce se intampla acasa, locuiesc in SUA dar vin acasa de cel putin 4-5 ori pe an.

Dati-ne un mesaj pentru albaiulienii si locuitorii judetului?

Sa creada in schimbare si sa dea de pamant cu toti politicienii obositi care ii amagesc de douazeci de ani incoace. Schimbarea nu este intre PDL si USL, schimbarea in judetul Alba este PP-DD! Cred ca Dorin Serdean este viitorul primar al Alba-Iuliei si va ridica acest oras unde merita. Cred ca Ion Marincas poate gestiona mai corect banii si investitiile in judet si mii de locuri de munca asteapta sa fie create. Albaiulienii sa spere in fiecare zi la mai bine, tot timpul exista o solutie. Peste o luna, pe 10 iunie, solutia pentru Alba se numeste PP-DD.

продвижение сайтавзломать одноклассники бесплатно онлайн

Despre Redacția ProAlba 38047 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*