Întâlnire la școala din Meteș, în cadrul proiectului „Partenerul tău profesional”

În data de 13 martie 2024, Școala Gimnazială Meteș-sediul central, a fost gazda unei întâlniri a părinților, elevilor și comunității locale cu grupul de lucru din cadrul proiectului „Partenerul tău profesional”. Scopul acestei întâlnirii a fost promovarea în cadrul comunității a învățământului profesional dual și a avantajelor oferite de această rută de calificare profesională.

La întâlnire au participat Dumitru Fulea, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, prof. Dan Cherecheș, Inspector General Școlar Adjunct, reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, ai companiilor care promovează și școlarizează elevi în cadrul învățământului profesional dual (VCST, Kronospan, Transeuro etc.), reprezentanți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, primarul Comunei Meteș, Daniel Sânzâiană, prof. consilier Bogasieru Dana, din partea CJRAE Alba, un elev al învățământului dual, părinți, elevi și profesori din comunitatea noastră.Un oaspete de seamă a fost prefectul Nicolae Albu, care ne-a onorat cu prezența și s-a alăturat întâlnirii de la Meteș.

S-au discutat aspecte privind avantajele oferite de ruta de calificare prin învățământul profesional dual, s-a prezentat oferta educațională a școlilor care școlarizează în sistem dual, oportunitățile oferite de companii elevilor, precum și evoluția pieței muncii în județul Alba. Atmosfera a fost destinsă, de sărbătoare, invitații au prezentat cu profesionalism oportunitățile și avantajele învățământului dual și au răspuns cu promptitudine întrebărilor din partea părinților, elevilor și comunității locale.

Școala Gimnazială Meteș, reprezentată de directorul Adrian Földvari- Lipovan, dorește să devină un partener activ în promovarea învățământului profesional dual din județul Alba la nivelul comunității din Meteș, au transmis reprezentanții unității școlare.

Despre Redacția ProAlba 37579 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*