Inaugurarea spațiului verde de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 din Sebeș finanțat prin proiectul ”Spații verzi înmiresmate pentru suflete colorate”

„Natura şi educaţia sunt asemănătoare,

căci educaţia transformă pe om şi,

prin această transformare, creează natura.” (Democrit)

Asociația Inventis, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, vă invită luni, 10 septembrie 2018, ora 15:30, să participați la Evenimentul de inaugurare a spațiului verde, realizat în cadrul proiectului educațional ”Spații Verzi Înmiresmate Pentru Suflete Colorate”. Programul Spații Verzi este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Evenimentul va avea loc în incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, Strada Șurianu nr. 13, Sebeș.

Proiectul finanțat se numește ”Spații Verzi Înmiresmate Pentru Suflete Colorate” și a avut drept scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, dar și educația ecologică a copiilor. În urma implementării proiectului, 120 de preșcolari au participat la acțiuni de educație ecologică organizate în cadrul grădiniței, dar și activități de ecologizare.

În perioada Aprilie – August 2018 au fost realizate următoarele obiective:

  • Reabilitarea și amenajarea parcului din curtea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș;
  • Creșterea gradului de educație ecologică a 120 de preșcolari;
  • Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 120 de preșcolari;
  • Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 250 persoane din comunitatea municipiului Sebeș într-o perioadă de 5 luni (Aprilie – August 2018).

„Pe copil îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, rândunelele, cucul. Faceţi tot posibilul ca şi copiii dumneavoastră să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură şi animale omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte – VIAŢA.” (C. Mihăiescu)

Grădinița a fost implicată în fiecare an în proiecte de ecologie, încercând să dezvolte copiilor dragostea și repectul pentru natură, însușirea unor reguli cu caracter ecologic, stimularea acțiunilor voluntare de protejare a mediului. Astfel, în cadrul acestui proiect, am continuat demersul nostru din fiecare an, desfășurând împreună cu preșcolarii activități despre plante, viețuitoare, aer, apă, sol, etc. Copiii au observat natura în cadrul plimbărilor și vizitelor, au pictat pietre și ghivece de lut, au semănat și plantat, au reciclat, au ecologizat strada grădiniței și o mică parte din parcul „Arini”.

Amenajarea spațiului verde din curtea grădiniței este un exemplu de bune practici care demonstrează faptul că doar cu o mică finanțare, dar cu multă creativitate și entuziasm s-a putut realiza o grădină mai frumoasă și primitoare pentru cei mici.

Proiectul nu se va încheia doar prin reabilitarea acestei grădini, ci va avea continuitate și în anii următori. Îngrijirea spațiilor verzi amenajate se va realiza prin rotație de către grupele de copii din cadrul grădiniței, fiind susținuți de către cadrele didactice, persoanele care participă la îngrijirea copiilor și de părinți. Activitățile de educaţie ecologică vor avea continuitate şi pe parcursul anilor următori, atât în cadrul activităţilor cuprinse în curriculum, cât şi prin activități extracurriculare.

Proiectul este susținut de agenția de marketing Biz Marketing, Primăria Municipiului Sebeș și Asociația Inventis din Alba Iulia – beneficiarul finanțării, precum și finanțatorii Fundația Pentru Parteneriat și MOL România.

Despre Asociația Inventis

Asociația INVENTIS este o organizație non-guvernamentală fondată în anul 2014.

Obiectivele strategice ale Asociației Inventis fac referire la dezvoltarea sustenabilă prin implementarea de proiecte care sprijină creșterea inteligentă, dezvoltarea durabilă și promovarea unei economii cu o rată ridicată a ocupării forței de muncă, care să asigure coeziunea socială și teritorială. Printre acțiunile realizate până acum enumerăm SkirtBike Alba Iulia 2016, Cursuri Gratuite de Marketing pentru elevi, precum și alte proiecte similare în zona de educație ecologică. 

Despre Programul Spații Verzi

Programul Spaţii Verzi finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat încurajează organizarea activităților de educație ecologică, a acţiunilor creative și interactive menite să stârnească interesul membrilor comunităților locale şi să îi determine să se implice în activități din domeniul protecției mediului. În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite pe lângă desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate prin această componentă pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații sau instituții publice.

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 35913 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*