În perioada 17-31 mai 2012, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui expoziţia ”Panorame istorice. Situri arheologice şi monumente din Transilvania în fotografii aeriene”.

Cu această ocazie vor fi expuse 34 de imagini 2D şi 5 3D a unor situri arheologice şi monumente istorice din Transilvania, o parte din ele fiind din judeţul Alba. Expoziţia este rodul unui proiect derulat de câţiva ani de mai multe instituţii de cercetare din Transilvania, printre care şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi care îşi propune să identifice situri arheologice prin fotografie aeriană, o metodă desprinsă din sfera tehnologiei militare, cu rezultate remarcabile în Anglia, Germania şi Franţa. Astfel privitorii vor putea admira, pe lângă monumentele evidenţiate uşor la nivelul solului şi situri arheologice sau structuri (fortificaţii, cimitire, ziduri) care nu sunt sesizabile decât prin săpături arheologice. Fotografiile au fost realizate de domnul Zoltán Czajlik de la Institutul de Ştiinţe Arheologice de pe lângă Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii ”Eötvös Loránd” din Budapesta.

Expoziţia va fi vernisată la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, joi, 17 mai, ora 12.

Organizatorii expoziţiei sunt: Consiliul Judeţean Alba, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Muzeul Judeţean Mureş şi Universitatea ”Eötvös Loránd” din Budapesta.

deeo.ruвзлом сети wi fi android

Despre Redacția ProAlba 38047 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*