În atenția iubitorilor de teatru! Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 continuă cu o serie de spectacole în aer liber

skepsisTrupa de teatru Skepsis propune publicului în luna iulie şi august un program atractiv de spectacole în aer liber. În fiecare weekend, în faţa Muzeului Naţional al Unirii, vor fi prezentate spectacole de teatru de stradă, spectacole de teatru medieval şi clasic.

Aşadar, sâmbătă,  9 iulie 2016, ora 19.00, vă invităm la spectacolul Procesul lui Prometeu – un spectacol original, cu caracter simbolic, bazat pe dramatizarea nuvelei „Osândirea lui Prometeu” de Karel Kapec. Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu. Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale antice. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice.

teatruDuminică, 10 iulie 2016, ora 19.00, vă propunem în premieră spectacolul Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventi, un spectacol original de Comedia dell Arte –  gen specific Renaşterii italiene, caracterizat prin ritm alert, improvizaţie, comic popular şi personaje tipologice. Căpitanul Spaventi, cel mai viteaz om de arme al vremii sale, va încerca încă o dată să-şi demonstreze capacitatea de a cuceri cetatea din Alba Iulia, inima Isabellei, admiraţia lui Arlechino şi mai ales… aplauzele spectatorilor!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa activ la viaţa  socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*