În atenţia cadrelor didactice din judeţul Alba: se iniţiază programul „Şcoala altfel”

Echipa de formatori a Centrului de Resurse Dynamis a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia propune un modul de dezvoltare a abilităţilor de viaţă  prin metode şi tehnici de educaţie non-formală. În cadrul modulului Dynamis de dezvoltare a abilităţilor de viaţă este propusa o experienţă de învăţare interactivă centrată pe metode şi tehnici inovative de educaţie non-formală (joc, dramă, învăţare experienţială, artă şi animaţie) o alternativă “altfel” la educaţia formală. Se urmareste astfel, crearea de contexte de învăţare care să faciliteze dezvoltarea personală şi a abilităţilor de viaţă.

Temele propuse sunt urmatoarele:

Dezvoltarea abilităţilor de viaţă (AV):  o premisă fundamentală a educaţiei integrale

Metode combinate non-formale de dezvoltare personală

Proiecte Educaţionale pentru Şcoala Altfel – modele

Participanţii vor beneficia de exemple concrete de lucru cu copiii şi tinerii, în vederea dezvoltării abilităţilor de viaţă şi vor  primi manualul „Prin Joc spre Viaţă” (autor Pr. lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, Editura Reîntregirea Alba Iulia 2011). Acesta este un instrument  practic structurat pe patru categorii de vârstă, conţinând 81 de jocuri educative şi 35 de povestiri terapeutice. Instruirea va fi organizată pentru grupe a câte 15 cadre didactice, fiecare grupă participând la câte o sesiune de patru ore. Deoarece modulul de dezvoltare a abilităţilor de viaţă  prin metode şi tehnici de educaţie non-formală este realizat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic, fiecare cursant va primi o adeverinţă din partea CCD.

Contravaloarea cursului este de 30 RON/persoană. Pentru mai multe informaţii şi pentru înscrierea grupelor formate la nivelul unităţilor de învăţământ puteţi obtine mai multe detalii la numerele de telefon 0763.812.771 (Bogdan Maria-Ioana) sau 0788.932.864 (Mărginean Bianca)

комплексное продвижение сайтов оптимизациявзлом контакта онлайн

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. da, este o buna initiativa,intr-adevar ii ajuta pe cei mici sa-si formeze si sa-si dezvolte abilitatile, e un fel de rezumat al celor 7 ani de acasa(se raspunde la multe intrebari pe care de obicei un copil le formuleaza si incearca sa le gaseasca raspunsuri adecvate)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*