Holzindustrie Schweighofer: ” Monitorizarea mass-media a avut ca rezultat 33 de analize și delistarea a doi furnizori.”

holzPe lângă asigurarea conformității achizițiilor de buștean, Holzindustrie Schweighofer (HS) s-a angajat să lupte împotriva tăierilor ilegale. Această activitate se bazează pe dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, prin comunicare transparentă și printr-un sistem complex de control a lanțului de aprovizionare, care include și monitorizarea mass-media pentru posibile nereguli privind proveniența lemnului.

În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 aprilie, monitorizarea mass-media a identificat 33 de posibile nereguli, analizate de echipa de conformare. Holzindustrie Schweighofer are o politică de toleranță zero în situații care încalcă politica de achiziții. Orice informație despre posibile nereguli în lanțul de aprovizionare este serios analizată și fiecare caz e studiat în detaliu. Compania colaborează permanent cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării acestor situații. În urma celor 33 de analize detaliate menționate, două societăți comerciale care au încălcat criteriile HS au fost delistate din lanțul de aprovizionare.

„În luna ianuarie, am prezentat public un plan complex de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Una dintre componentele cheie este analiza imediată a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lanțul nostru de aprovizionare, inclusiv a celor despre care aflăm prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a delista doi furnizori care nu se încadrează în standardele noastre, a spus Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Holzindustrie Schweighofer nu execută operațiuni de exploatare forestieră. Pentru a se asigura că doar bușteni recoltați legal ajung la fabricile sale de cherestea, compania a cerut transportatorilor să participe în programul de monitorizare prin GPS Timflow. Sistemul permite monitorizarea precisă a transporturilor de lemn de la locul de încărcare până la destinația finală.

Un caz anterior de „toleranță zero” a fost anunțat în martie 2017

Până acum, au fost delistați 80 de furnizori. În fiecare dintre aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer a colaborat îndeaproape cu autoritățile: a informat prompt despre presupusele iregularități, și a pus la dispoziție toate detaliile necesare clarificării situațiilor.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*