Guvernul retrage recursul la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Guvernul a decis astăzi retragerea recursului pe care fostul Cabinet l-a depus la decizia Curţii de Apel Tg. Mureş, prin care se suspendă aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Măsura adoptată, anunţată de premierul Victor Ponta la finalul şedinţei de guvern, a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului, urmând ca Executivul să ia decizia politică necesară după pronunţarea unei soluţii definitive de către instanţă în acest caz.

„Este doar un mesaj de respectare a legalităţii şi a autonomiei universitare”, a subliniat primul-ministru, adăugând că, joi, 10 mai 2012, ministrul Educaţiei, Ioan Mang, însoţit de ministrul de Externe, Andrei Marga, se vor deplasa la la Târgu Mureş pentru a discuta cu reprezentanţii UMF şi a identifica o soluţie legală care să respecte principiul autonomiei universitare.

„Orice decizie luată pe plan local la Târgu Mureş va fi acceptată de către guvern, dar guvernul de la Bucureşti nu trebuie să decidă pe criterii şi pe interese până la urmă de tip politico-electoral care îi este soarta Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş” a încheiat şeful Executivului.

продвижениепрограмма для взлома паролей в одноклассниках

Despre Redacția ProAlba 38047 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*