Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia și România la Festivalul Internațional de Teatru Popular şi Artă „JoyFest” de la Kiev

skepsisGrupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia şi România la Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă „JoyFest”, ediţia III, organizat la Kiev (Ucraina), organizat de Teatrul “Masca Veselă” (Maskam Rad).

Festivalul se va desfăşura în perioada 9-11 octombrie 2015, la Muzeul de Istorie din Kiev (centrul istoric al oraşului), care oferă spaţii diverse de desfăşurare pentru activităţile din program. Evenimentul este unic în Ucraina prin caracterul său intercultural având scopul de a reuni tineri artişti şi grupuri şi companii tinere de teatru şi nu numai din Ucraina şi din străinătate.

Manifestarea artistică în ansamblu are o pronunţată componentă socială. Programul este menit să atragă un public joy festnumeros sub deviza “Descoperă Arta în Interiorul Tău”. Sunt oferite publicului participant spectacole de teatru, expoziţii de artă plastică şi fotografie, muzică, ateliere de formare, artă culinară şi activităţi pentru copii. Artiştii şi grupurile care se evidenţiază prin prestaţii vor fi răsplătiţi cu distincţii de către un juriu format din: reprezentanţi ai organizatorului, critici de artă şi actori şi regizori din Kiev.

Grupul Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi România în festival cu spectacolul de Comedia dell Arte „Cine-i Stăpânul?”, un spectacol original din repertoriul grupului. Spectacolul a fost prezentat OLYMPUS DIGITAL CAMERAîn premieră cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis, fiind conceput în scopul animării cetăţii din Alba Iulia, ca o invitaţie la redescoperirii teatrului medieval specific Renaşterii europene.

Delegaţia va fi compusă din Surd Olga, Ludmila Cioflică şi Vasile Dîngă în calitate de actori, la aceştia adăugându-se şi Viorel Cioflică, care semnează scenariul şi regia. La invitaţia organizatorilor, Skepsis va susţine o dublă reprezentaţie, în limba engleză, în cadrul festivalului.

Despre Redacția ProAlba 35910 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*