Grădinița cu Program Prelungit nr.3 din Sebeș va avea ”Spații verzi înmiresmate pentru suflete colorate”

Educație ecologică și un spațiu verde reamenajat special pentru 120 de preșcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.3 Sebeș printr-un proiect comun al Primăriei Municipiului Sebeș cu Asociația Inventis și Fundația pentru Parteneriat, finanțat de MOL Romania.

Asociația Inventis a fost selectată de către Fundația pentru Parteneriat, pentru realizarea unui proiect în cadrul programului „Spații Verzi – 2018”, componentă  Spaţii Verzi Urbane, finanțat de MOL Romania. Proiectul se numește ” Spații verzi înmiresmate pentru suflete colorate” și are ca scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incintaGrădiniţei cu Program Prelungit nr.3 Sebeș, județul Alba și educația ecologică a preşcolarilor. Partenerul proiectului este Grădiniţa cu Program Prelungit nr.3 Sebeș, o unitate de învăţământ cu cinci grupe de program prelungit şi o grupă de program normal, înfiinţată în anul 1979.

Beneficiarii direcți al proiectului sunt cei 120 de preșcolari ai grădiniței.

Proiectul se desfășoară în perioada Aprilie – August 2018, timp în care s-au realizat și se vor realiza următoarele obiective:

  • Reabilitarea și amenajarea parcului din incintaGrădiniţei cu Program Prelungit nr.3 Sebeș, județul Alba.
  • Creșterea gradului de educație ecologică a 120 de preșcolari.
  • Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 120 de preșcolari.
  • Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 250 persoanedin comunitatea municipiului Sebeș  într-o perioadă de 5 luni (Aprilie – August 2018).

Îngrijirea spațiilor verzi amenajate se va realiza prin rotație de către grupele de copii din cadrul grădiniței fiind susținuți de cadrele didactice, persoanele care participă la îngrijirea copiilor și de părinți.

Activitățile de educaţie ecologică vor avea continuitate şi pe parcursul anilor următori, atât în cadrul activităţilor cuprinse în curriculum cât şi prin activități extracurriculare.

Proiectul este susținut de agenția de marketing Biz Marketing Media, Primăria Municipiului Sebeș și Asociația Inventis din Alba Iulia beneficiarul finanțării, precum și finanțatorii Fundația Pentru Parteneriat și MOL România.

Despre Asociația Inventis

Asociația INVENTIS, este o organizație non-guvernamentală fondată în anul 2014.

Obiectivele strategice ale Asociației Inventis fac referire la dezvoltarea sustenabilă prin implementarea de proiecte care sprijină creșterea inteligentă, dezvoltarea durabilă și promovarea unei economii cu o rată ridicată a ocupării forței de muncă, care să asigure coeziunea socială și teritorială. Începând cu anul 2013, membrii Asociației Inventis organizează în fiecare an evenimentul Skirt Bike Alba Iulia https://www.facebook.com/SkirtBikeAlbaIulia și se implică în dezvoltare profesională a tinerilor profesioniști prin cursuri de marketing, precum și reabilitarea altor spații verzi in 2017 https://www.facebook.com/gradinaverdeinmiresmata/ .

Despre Programul Spații Verzi

Programul Spaţii Verzi finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat încurajează organizarea activităților de educație ecologică, a acţiunilor creative și interactive menite să stârnească interesul membrilor comunităților locale şi să îi determine să se implice în activități din domeniul protecției mediului. În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite pe lângă desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate prin această componentă pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații sau instituții publice .

 

Despre Redacția ProAlba 37528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*