Go offline!

internetDeja s-a „evaporat” atmosfera de sărbători, s-au liniștit lucrurile, s-au rărit vizitele și sticlele de bere și, încet, ușor amețiți, începem să ne vedem de ale noastre…sau, în continuare, pot să zic că vedem și de ale celor din jurul nostru?

Mai ca niciodată, în zilele astea, în care am stat la căldură (gripa asta, deh…), am simțit presiunea online-ului, extrem de mult. Deja devenise un tic nervos să intru pe net o dată la 5-10 minute și să verific whatsappul, viberul, mailul și, nu în ultimul rând, facebook-ul. Da, da, știu că, la un moment dat, am scris că am renunțat la butonul „f”, dar să zicem că m-a luat valul, într-un moment de neatenție…

Dar asta e problema mea, pe care o conștientizez, timpul meu, relaxarea mea etc…și îmi dau seama că timpul pierdut nu e unul neglijabil, chiar deloc. De aceea, și una din “my new year’s resolutions” este să dedic din ce în ce mai puțin timp acestui “virus”, dacă pot să spun așa. Ceea ce m-a surprins însă, anul ăsta, mai ales de Sărbători, a fost puzderia de poze și check-in-uri care mai de care mai “minunate”. Atât de multă fericire de îmi fierbea telefonul, mai ceva ca vinul cu scorțișoară pe care l-am savurat offline, destul de des, în această perioadă. Ce nu înțeleg și nici nu vreau ar fi asta: de ce trebuie să te dai fericit în fața sutelor de “prieteni” și să postezi pe peretele tău virtual toată intimitatea ta? Ce obții? Admirație? Respect? Atenție? Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu vorbesc de craii care își pun selfie-uri la volanul hergheliei de cai putere plus mârțoaga aferentă. Sau de crăiesele “supărate” (da, mie mi se par supărate când țin boticul strâns. Și nu pricep de ce trebuie să pună o poză pe Fb când sunt supărate). Din contră, ce obții, în final, de la cel puțin 90% din “prietenii” virtuali este invidie. Dar, poate că pe unii îi alimentează chestia asta…

Știu, nevoia de comunicare este mare și, în zilele noastre, a ajuns, poate, la cel mai înalt nivel. Dar hai să ne gândim un pic. Chiar atât de mult te roade să pui ceva public și să îti numeri like-urile? Nu crezi că e o problemă aici? O problemă a ta din care alții profită?

Chiar e nevoie ca atunci când mergi undeva, în vacanță sau să mănânci ceva bun ori să petreci momente alături de cei dragi, să faci public asta? E intimitatea ta, familia ta, momentele tale alături de cei dragi. Cu ce te ajută asta?

Recunosc, și eu pun pe wall chestii care mă amuză, mă interesează, mai scap câte o poză, din când în când, dar niciodată nu am făcut-o cu intenția de a epata, de a impresiona cu ce fac și cu ce am. Și nu o fac des că, cică, dă dependență!

Apropos de dependență. Noi râdem că oamenii în vârstă sunt dependenți de tv. Iar nouă ni se topește telefonul în palmă…

 

Aceste gânduri v-au fost oferite de Aristocrat Boutique

www.aristocratboutique.ro,

facebook: Aristocrat Boutique Alba Iulia

 

Despre Redacția ProAlba 32123 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*