Gabriel Pleșa, trei ani de mandat. “Ne-am propus să rezolvăm împreună problemele municipiului și să facem din Alba Iulia un loc mai bun.”

La 27 septembrie 2020 câștigam, împreună, Primăria Municipiului Alba Iulia. Ceea ce pentru unii părea a fi un rezultat surprinzător, pentru majoritatea comunității a fost un rezultat așteptat, dorit de albaiulieni inclusiv ca un gest simbolic al ruperii de trecut.

Venirea ca primar, la primul mandat, la conducerea municipiului reședință a județului Alba nu a fost un lucru simplu nici pentru mine și nici pentru echipa pe care am găsit-o în Primărie. Veneam cu o nouă viziune de lucru, reprezentam o forță politică tânără – USR, neimplicată în cumetrii și cârdășii administrative sau politice. Am reușit să conlucrez cu oamenii vechii administrații, așa cum erau denumiți din afară, pentru că mulți dintre ei s-au dovedit a fi buni profesioniști. Nu am avut un comportament ranchiunos față de ei, pentru că am considerat 27 septembrie 2020 un moment zero în Primăria Alba Iulia, o resetare necesară pentru a crea un cadru firesc de lucru, spre binele municipiului și al cetățenilor.

„Abordarea a fost corectă, iar cea mai bună dovadă o constituie nu doar proiectele continuate, ci mai ales proiectele nou începute. Din 2020 și până în prezent, Alba Iulia a atras fonduri nerambursabile totalizând 70 de milioane euro, iar pentru alte 50 de milioane euro există proiecte depuse și aflate în evaluare. Ne bucurăm că una dintre principalele priorități ale primarului USR este educația tinerei generații, care fără condiții adecvate nu poate fi una de calitate. În acest mandat, 20 de unități școlare din Alba Iulia vor beneficia de mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale, printr-o finanțare în valoare de peste 25 milioane lei. Este doar unul dintre multele proiecte care arată adevărata față a acestei administrații, una care face investiții pentru viitor.” , a declarat Ionel-Raul Oltean, președintele USR Alba Iulia

Știm că o parte din oraș este în șantier și asta ne pune tuturor nervii la încercare. Vă mai cerem puțină răbdare, pentru că rezultatul final va merita din plin. Vă asigurăm, dragi albaiulieni, de buna noastră credință și de dorința de a continua împreună.

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia

Ionel-Raul Oltean, președintele USR – Filiala Alba Iulia

Despre Redacția ProAlba 35931 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Ce ati făcut in 3 ani de zile, domnule primar impreuna cu administrația publica locala? Ați repartizat 21 de apartamente ANL, și acelea pe ce criterii doar la cunostinte si relatii? Și vreti sa-i vedeti la urmatoarele alegeri, pe tineri cu copii, ca vin sa va aleagă? Pentru ce? Din salariile minime nu au nici o șansă la credit din banci ca sa-si cumpere o locuință, asa că tot in chirie or să stea, pana când se vor satura si vor pleca din tara noastră. In loc sa stea aici sa faca ceva bun pentru orasul acesta și pentru viitorul copiilor lor, aici nu au nici un sprijin din partea d-voastră. Eu cred ca nu o să – i vedeți la alegeri doar pe promisiuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*