Foto: Ziua Mondială a Mediului marcată la Aiud prin competiții interșcolare și acțiuni de salubrizare și ecologizare

ziua mondiala a mediului aiud 2Cea de-a treia ediție a competiției Orașul Reciclării adresată municipalităților din România se apropie de final. 46 de municipii și orașe din țară mai au la dispoziție câteva zile – până la data de 30 iunie 2015 – pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel naţional. În primele 3 luni ale anului în aceste oraşe au fost colectate separat și reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic si metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton și peste 400.000 de kg de sticlă.

La nivelul municipiului Aiud, în perioada ianuarie-martie 2015 au fost colectate selectiv aproximativ 72 de tone de deșeuri reciclabile și s-au valorificat peste 84 de tone de deșeuri reciclabile.

ziua mondiala a mediului aiud 6Vineri, 5 iunie 2015, primăria municipiului Aiud, a organizat evenimentul Ziua Mondială a Mediului, eveniment la care au fost invitate și școlile aiudene care au participat la competiția interșcolară de reciclare.

În acest an, competiția a fost câștigată de Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, care a reciclat 360 de kg de deșeuri reciclabile.

Au fost acordate diplome speciale elevilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile. Elevul Roman Matei a colectat de-a lungul campaniei aproximativ 100 de kg de deșeuri, iar eleva Buhai Bianca a colectat aproximativ 40 de kg de deșeuri reciclabile.

O diplomă specială a fost acordată și lui Mihai Lăcătuș, care a realizat singur, prin voluntariat, o acțiune de salubrizare pe Valea Aiudului, tronsonul de la podul către cartierul Sergent Hațegan până la podul de pe str. Iuliu Maniu.

ziua mondiala a mediului aiud 4„Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie și ne exprimăm convingerea și speranța că împreună cu locuitorii municipiului Aiud putem face din orașul nostru un oraș curat și civilizat” a declarat primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan.

De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, primăria municipiului Aiud a organizat acțiuni de salubrizare și un marș ecologist, la care au participat elevi ai Școlii Gimnaziale „Axente Sever” și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.2, după următorul program:

  • marți, 9 iunie 2015, la acțiunea de salubrizare a zonei Legheleu (capătul străzii Ștefan Cel Mare) au participat elevii claselor a VII-a de la Școala Gimnazială „Axente Sever”
  • miercuri, 10 iunie 2015, 75 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.2, au participat la un marș ecologist și au împărțit fluturași, iar în fața Primăriei au cântat cântece ecologiste
  • luni, 15 iunie 2015, elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială „Axente Sever” au salubrizat strada Arenei și zona Stadionului Metalul.

Prin toate manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului s-a încercat să se atragă atenţia asupra problemelor de mediu, cu scopul de a stimula conştiinţa ecologică.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*