Foto: Poftiti la Apulum Agraria. Targul se desfasoara in Piata Pascu din Alba Iulia

In acest sfarsit de saptamana, Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Alba s-au reunit pentru a organiza Târgul Apulum Agraria 2012, evenioment care are ca loc de desfasurare zona expoziţională din Piaţa Pascu din Alba Iulia.

„Acest târg a devenit o emblemă a judeţului Alba, un eveniment de cea mai bună calitate, aşa cum sunt toate evenimentele în care Consiliul Judeţean Alba este organizator sau partener în organizare. Oferta din acest an este una generoasă, scopul nostru fiind acela de a promova şi de a sprijini producătorii din judeţul Alba” a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judetean Alba.

In acest an, târgul a ajuns la cea de a XXI- a ediţie şi oferă, conform unui binecunoscut calendar al lucrărilor agricole şi al toamnei, o întâlnire cu producătorii agricoli şi cu produsele acestora în cadrul familiar al rodniciei toamnei. La întâlnirea cu agricultura din acest an nu va lipsi spectacolul! Legume, fructe, expoziţii de animale mari, de păsări şi animale mici, material săditor: pomi fructiferi, arbuşti, butaşi de trandafiri şi viţă de vie, flori, picnicuri cu produsele tradiţionale de pe valea Sebeşului, din zona Alba Iulia şi din Munţii Apuseni, degustări de vinuri, educaţia gustului – Slow Food, concursuri, etc. Pentru fiecare, mic sau mare, va exista, cu siguranţă, câte ceva interesant şi agricultura judeţului Alba va fi lângă dumneavoastră: fermierii vă aşteaptă să le cunoaşteţi produsele, să le aflaţi din secretele meseriei, aşa că vă invităm, călduros să vă apropiaţi şi să schimbaţi câteva vorbe împreună, pentru că vor fi fericiţi să împărtăşească cu dumneavoastră pasiunea lor.

Puteţi gusta vinurile din judeţ, mustul din această toamnă, lapte de vacă proaspăt muls,  puteţi încerca o bucată de caş proaspăt sau o brânză maturată, fagure de miere, miel la ceaun şi multe, multe alte bunătăţi. Pe durata acestui week-end, zona menţionată mai sus, deja binecunoscută atât vizitatorilor cât şi expozanţilor, se va transforma într-o fermă uriaşă, în care vor expune peste 125 de producători agricoli, inclusiv din judeţele înfrăţite Bacs Kiskun şi Tolna din Ungaria. La târg va participa şi o delegaţie de specialişti din Consiliul General Rhone din Franţa. Parteneri în organizarea Târgului Apulum Agraria 2012 sunt: Direcţia Agricolă Judeţeană Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Asociaţia Ţara Vinului, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană Alba a Crescătorilor de Bovine, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Slow Food Alba Transilvania şi Asociaţia de Dezvoltare Agricolă Alba Afroda.

рассчитать стоимость продвижения сайта

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*