Foto: Parcul de Aventură din Alba Iulia a fost redeschis pentru iubitorii de sport şi adrenalină de toate vârstele

parcul de aventura 02Parcul de Aventură Dynamis din Alba Iulia a fost redeschis pentru iubitorii de sport şi adrenalină, urmând ca în această săptămână să găzduiască câteva sute de elevi de la liceele din judeţul Alba în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Amplasat pe Dealul Mamut, în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor  momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Ca în fiecare an, deschiderea oficială are loc doar după ce mascota parcului – Veveriţa Dina – a ieşit de la iernat şi, împreună cu celelalte veveriţe care populează pădurea din zonă au început să se joace la soare şi să caute mâncare. An de an, Dina şi mica sa familie de veveriţe, sunt un adevărat „ceasornic” care anunţă când poate fi deschis şi când trebuie închis Parcul de Aventură din Alba Iulia.

„Veveriţa Dina şi prietenii săi au deschis oficial Parcul de Aventură din Alba Iulia, un loc minunat care sperăm noi că va fi vizitat şi în acest an de numeroase familii. Parcul poate fi o alegere perfectă atât pentru copii cât şi pentru adulţi deoarece oferă trasee cu grad diferit de dificultate. Este o evadare în natură dar şi o provocare pentru cei care vor să îşi învingă anumite temeri sau doar să facă mişcare într-un mod inedit. Celor care au fost deja în parc le spunem că în acest sezon le pregătim noi surprize începând de la un traseu nou şi până la o platformă de observaţie amplasată la înălţime, pe care vom construi un atelier de astronomie”, a spus Bianca Elena Mărginean, coordonatorul Centrului de Training Dynamis..

parcul de aventura 05Parcul de Aventură Dynamis a fost amenajat în perioada 2012 – 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia având o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene. Echipamentele de protecţie profesionale folosite în cadrul parcului au fost donate de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Parcul poate fi folosit atât de cei care doresc momente de relaxare şi distracţie însă este folosit şi pentru derularea unor ateliere educaţionale menite să dezvolte personalitatea copiilor din centrele educaţionale sau ocrotiţi în reţeaua socială a Asociaţiei Filantropia Alba Iulia. Parcul de Aventură „Dynamis” funcţionează în prezent în cadrul unui parteneriat asociaţie şi Primăria Municipiului Alba Iulia. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu.

Parcul de Aventură Dynamis este deschis zilnic între orele 10,00 şi 17,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10,00 şi 19,00.

Programări pentru grupuri sau pentru training pot fi făcute la numerele de telefon 0746/670729 (Dorin Oltean – administratorul parcului) sau 0748/ 498760 (Bianca Mărginean – coordonatorul Centrului de Training Dynamis). În cursul săptămânii „Şcoala Altfel” accesul în parc se face doar pe baza unor programări prealabile.

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*